Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET U SLUČAJU PROTIV SLAVNOG REDATELJA

Žrtva Romana Polanskog traži odbacivanje optužnice za silovanje

Roman Polanski
AFP
27.10.2009.
u 09:47

Odvjetnici koji zastupaju Samanthu Geimer u dokumentima u kojima traže prekid suđenja pišu da njihovu klijenticu danonoćno progone novinari i producenti talk showova te da je u mjesec dana primila gotovo 500 telefonskih poziva.

Zbog prevelikog stresa i zdravstvenih problema koji su joj se dogodili nakon uhićenja Romana Polanskog prošli mjesec, njegova žrtva Samantha Geimer želi odbaciti optužbe protiv redatelja. Geimer više ne može podnijeti da je mediji neprestano proganjaju.

Njezini odvjetnici u dokumentima u kojima traže prekid suđenja pišu da Geimer, koja živi na Havajima, danonoćno progone novinari i producenti talk showova te da je u mjesec dana primila gotovo 500 telefonskih poziva.

- Larry King je zvao, Oprah je zvala, producenti svakog jutarnjeg showa u zemlji su zvali. Tražili su je iz L.A. Timesa kao i iz svakih važnijih novina u SAD-u i susjednim zemljama. Gospođa Geimer ih uvijek moli da je ostave na miru, ali oni to ne žele - tvrde odvjetnici.

Američka ambasada u švicarskom gradu Bernu izdala je u petak nalog za izručenje Polanskog o kojem vlasti moraju odlučiti u roku 40 dana. Poznati redatelj tražen je u SAD-u još od 1978. godine nakon što je priznao krivnju za seks s maloljetnicom te je proglašen krivim za šest točaka optužnice. Nakon što ga je Geimer tužila 1988. kad je njoj bilo 25 godina, Polanski je pristao platiti joj 500 tisuća dolara, ali nije poznato je li taj novac ikada dobila.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:45 27.10.2009.

Tko bi u Hrvatskoj počeo proganjati sve one koji su ljubili maloljetnice, nahebali bi mi svi. Tada nismo ni znali , ni pitali dali su maloljetnice. Ako je dala- bilo je.

TN
terra_nuova
10:23 27.10.2009.

Ma primila je Mrs. Samantha lovu,samo da odustane od optuzbe.Valjda misli,da je americko pravosudje isto ko ovo nase.Sad je za odustajanje malo prekasno,jer optuznica i potjernica su starije od 30 godina.Polanski je od suda svo to vreme bezal po celom svetu,a to nevin covek ne dela.Usporedba sa jednim HR-generalom herojem-a ne zlocincem je slucajna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije