Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Žene, ali i muškarci, trebaju se vratiti korijenima i koristiti samo sapun

umivanje
02.11.2009.
u 09:40

Dermatolozi tvrde da bi od kozmetičkih proizvoda dovoljno bilo koristiti tek sapun, kremu sa zaštitnim faktorom i eventualno nešto za problematičnu kožu.

Američki dermatolozi u posljednje vrijeme promiču novi trend – minimalnu uporabu proizvoda za kožu. Dr. Fran E. Cook-Bolden prva je među dermatolozima pokrenula da bi se žene, ali i muškarci, trebali “vratiti korijenima” i upotrebljavati najosnovnije kozmetičke preparate, odnosno sapun, kremu sa zaštitnim faktorom i eventualno neki proizvod koji je potreban za problematičnu kožu. Svaki od ovih proizvoda može se, kažu, kupiti u nekim ljekarnama i parfumerijama za stotinjak kuna.

– Nedavno mi je došla pacijentica i rekla da rabi dvadeset različitih kozmetičkih proizvoda, među kojima kremu za oči, vitaminsku kremu, tekućinu za bore, kremu za pigmentaciju, maske, piling, posebne kreme za čišćenje i još štošta. Samo tri proizvoda iz te gomile doista su joj potrebna, sve je ostalo pretjerivanje. Također, skupa krema ne znači da je bolja od jeftinije. Bitno je gledati sastojke, a ne je li riječ o nekom velikom brendu ili relativno nepoznatom – istaknula je dr. Cook-Bolden.

Udar dermatologa na kozmetičku industriju došao je kada je tržište preplavljeno neviđenom količinom kozmetike, a dermatolozi napominju da kozmetičke preparate treba upotrebljavati kao higijenske proizvode, a ne kao proizvode koji će promijeniti kožu. Naime, kako tvrde, skupe kreme imaju minimalne učinke, gotovo jednake kao i jeftinije kreme, pa od njih ne treba očekivati čuda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije