Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao...

Zanimljivi podaci: Ovi parovi najčešće varaju!

Shutterstock
01.03.2024.
u 15:30

Mnogim parovima je teško da ostanu monogamni

Studija provedena na Sveučilištu u Oregonu ispitivala je dobnu skupinu parova od 18 do 25 godina, od kojih je čak 40 posto izjavilo da monogamija nije za njih. Zanimljivo je i da skupina parova koja je dogovorila monogamnu vezu priznaje, i to čak 30 posto njih, da su prekršili taj dogovor održavajući seksualne kontakte partneru iza leđa, piše Psychology Today.

Vjenčani parovi i oni s djecom skloniji su monogamnom odnosu, pokazuje istraživanje. Znanstvenici tvrde da je obveza jedini uvjet koji na neki način može jamčiti vjernost u vezi te umanjiti šanse za izlete iza partnerovih leđa. Manja obveza prema vezi umanjuje želju da osoba bude vjerna partneru te u velikom broju slučajeva vjernost nije održiva.

VEZANI ČLANCI:

Isto tako, na odluku prevariti partnera ili ne velikim djelom utječe i način kako ta osoba gleda na vezu s partnerom. Ukoliko vezu smatra trajnom, smanjuju se šanse da će treća osoba imati šanse umiješati se u vezu.  

Još jedna anketa, koju je proveo IllicitEncounters.com, stranica za upoznavanje oženjenih ljudi, proučila je preko 10 tisuća profila kako bi otkrila koje su osobine najčešće među onima koji varaju. Otkrili su da Rezultati pokazuju da će muškarci vjerojatno varati zbog požude, arogancije i svog ega, što znači da će najčešće varati visoki, imućni, pametni muškarci koji misle da imaju sve ili da mogu imati sve. Žele imati afere s koliko god žena je to moguće, odnosno koliko god smatraju 'prikladnim'.

S druge strane žene se mogu okrenuti varanju ako se počnu osjećati zapostavljeno od strane partnera.  Naime, tipična žena koja vara svoga partnera većinom nije vođena arogancijom, egom ili požudom, već osjećajem usamljenosti, zahvaljujući nedostatku zadovoljstva u svom braku. Tako je vjerojatnije da će varati žene koje sebe opisuju kao 'usamljene' ili 'pomalo muškobanjaste', te žene koje se opisuju kao kućanice. 

O ovim stvarima muškarci i žene zapravo razmišljaju tijekom seksa, tvrdi istraživanje! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije