Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moje zdravlje

Spriječite infarkt na vrijeme

srčani udar
Foto: Thinkstock
1/6
16.02.2015.
u 12:40

Saznajte koji su simptomi srčanog udara kod žena, a koji kod muškaraca

Bolesti srca i krvnih žila vodeći su uzročnik smrtnosti u svijetu i u nas!

Od kardiovaskularnih bolesti na Zemlji godišnje umre oko 17 milijuna ljudi, od kojih pet milijuna u Europi, a u Hrvatskoj oko 27.000 osoba. To znači da je i u nas svaka druga smrt prouzročena bolestima srca i krvnih žila, prije svega infarktom srca i moždanim udarom. U novom broju magazina Moje zdravlje, koji izlazi u srijedu, 18. veljače, uz Večernji list za samo tri kune te samostalno za 9,90 kuna, razgovarali smo s liječnicima o tome kako na vrijeme prepoznati simptome i spriječiti infarkt srca. Edukacija doslovno spašava život pojedincima, a pročitajte i koji su simptomi infarkta kod muškaraca, a koji kod žena.

Treće dijete?

Naslovnicu novog broja krasi naša poznata glumica Ecija Ojdanić koja u 42. godini razmišlja o trećem djetetu, otvoreno govori o poslu i obitelji te priznaje da joj rijetko ostaje vremena samo za sebe... Doznajte i koji su danas najčešći problemi vezani uz stopala te zašto biste trebali obvezno potražiti pomoć stručnjaka kada je riječ o zdravlju dječjih stopala. Donosimo i priču o terapiji bojama te zašto je dobro ili loše biti samac. Naša kolumnistica, psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić piše zašto i kada biste se ipak trebali obratiti psihologu.

Voće i povrće sve češće pripremamo u obliku sokova i smoothieja te donosimo ideje što i kako miksati za zdravlje. Tu je i velika tema o prehrani ribom. Premalo je konzumiramo, a ne moramo birati skupu ribu da bismo odabrali dobru.

Recepti iz smočnice

Teško je biti u trendu kada je riječ o ljepoti i njezi, no stručnjaci uvijek ističu da je ključ dobrog izgleda dosljedna njega svaki dan. Pročitajte savjete kako uvijek izgledati chic i profinjeno, a ne samo u posebnim prigodama. Otkrivamo i koje su tajne malog kućnog makeovera, a donosimo i recepte iz smočnice za rješavanje beauty problema.

Nismo zaboravili ni na žene koje dane provode u visokim potpeticama, a Renata Sopek donosi vježbe za lijepe i vretenaste noge.

Foto: VLm

>>Istina ili mit: Žene imaju drukčije simptome srčanog udara od muškaraca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije