Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra rješenja

Spremate se na ljetovanje? Znamo kako se najsigurnije opremiti za uživanje u godišnjem

Ljetovanje
Foto: Shutterstock
1/3
12.06.2023.
u 16:17

U samo nekoliko koraka riješite sve važne stvari i uživajte bezbrižno u zasluženom odmoru

Ljeto je pred nama, a s njime dolazi i vrijeme za zasluženi odmor. Sve ste isplanirali, unaprijed s kolegama dogovorili datume na poslu jer, ipak, planirate ljetovanje s najbližima i želite da svaki trenutak bude ispunjen opuštanjem i uživanjem. Pakiranje je užasno stresno, pogotovo ako imate mlađe članove obitelji, i svaki od njih želi ponijeti baš sve što mu treba. I kada sve te potrepštine i nepotrepštine upakirate i posložite, na kraju vam ostaje vaš novčanik prepun svakakvih kartica, onih s popustima, pa onih kreditnih, pa onih tekućeg računa. Doista je to dodatni stres jer ako zaboravite onu najvažniju, kojom uvijek sve rješavate, možete se pozdraviti s bezbrižnim ljetovanjem kakvo ste planirali.

I zato danas imamo pametne telefone, a na njima je pohranjeno baš sve što vam je potrebno za odlazak na dugo zasluženi odmor i, sigurni smo, svoj mobitel nećete ostaviti kod kuće.

No kako biste ga doista i koristili na svome ljetovanju i drage vam aktivnosti učinili još opuštenijima, važno je na njemu imati sve potrebne aplikacije.

Odlazak na plažu bez previše nepotrebne prtljage

Foto: Shutterstock

Zašto odlazimo na more? Da bismo uživali u blagodatima sunca, lješkarili se i kupali na plaži. Nositi novčanik na plažu, sa svim karticama, krupnim i sitnim novčanicama velika je gnjavaža. Ne možete se baš opustiti, priznajte. Ostaviti ga na plaži dok se brčkate u vodi, nije ugodno. Ako ga ostavite na sigurnom, u apartmanu, trebat će vam koji euro za sladoled, kavu ili užinu, za plaćanje parkinga. U par jednostavnih koraka moguće je na telefon postaviti Google Pay, Apple Pay ili Garmin Pay te izabrati IziPay genijalno rješenje unutar m-zaba aplikacije , i uvijek ćete imati dostupan sitniš za ovakve male gušte. Da, opušteni ćete moći uživati u morskom zraku i zaroniti u modre valove, bez ikakvih briga.

Kada ne štedite na dobroj hrani i piću ili ste kod kuće zaboravili dijete

Foto: Shutterstock

Svi volimo uživati u osvježavajućim pićima na terasi kafića ili beach baru. No, kada je vrijeme da se račun plati, ponekad se može javiti mala nelagoda oko razračunavanja, pogotovo ako se za stolom okupilo veće društvo. Tko je popio ili pojeo koliko, tko treba koliko platiti… pitanja su koja za stolom stvaraju napete situacije. S novčanikom i gotovinom tada imate problem, jer možda ćete prijatelju ostati kratki kojih 10 eura, ispričavat ćete se kako “jednostavno niste stigli na bankomat”.

S IziPay-om taj problem rješavate odmah. Jer, svome prijatelju možete novac prebaciti u kojoj god banci da ima otvoren račun i uopće ne morate tražiti njegov IBAN. Jednostavno odaberite kontakt iz imenika ili unesite broj mobitela primatelja, a ako primatelj još ne koristi IziPay, na SMS će mu stići uputa kako primiti novac. I ćete s vašim prijateljem imati čist račun i dugu ljubav.

No možda ste jedan od roditelja koji ima već odraslu djecu i odmor vam može pokvariti tinejdžer koji je ostao kod kuće te neplanirano ostao bez novca. U napadu tjeskobe jer mu nedostaje novca za izlazak s ekipom, gnjavi vas bez prestanka. Kome se na godišnjem odmoru uopće obilazi banke ili obližnje pošte kako bi uplatio svome klincu novac, i to još uz proviziju? Sad već pretpostavljate koji je naš savjet: i ovu nezgodnu situaciju rješavate IziPay-om.

Idete na godišnji avionom?

Vaša destinacija za odmor je daleko, daleko… Naravno, vaš prvi izbor je avion. Iako je to najbrži način da stignete do cilja, prilično se možete namučiti dok se ne ukrcate na željeni let: od rezervacije sjedala, vaganja prtljage, cijele procedure oko ukrcaja… Korištenjem Mastercard kartice Zagrebačke banke, očekuju vas brojne pogodnosti pa tako, na primjer, let avionom može postati dio vašeg godišnjeg odmora jer sjedala će vam odmah biti dodijeljena (odaberite bilo koje sjedalo na bilo kojem letu bez dodatne naknade), imate na raspolaganju unaprijed određen šalter za predaju prtljage, pravo na dodatnu kabinsku prtljagu, a i glavni ste kandidat za brzu sigurnosnu provjeru u zračnoj luci na koju dolazite. A tu je i niz raznih drugih pogodnosti koje je naprosto šteta ne iskoristiti.

I najgora situacija na odmoru je lako rješiva

Nažalost, niti najbolje planirani odmor ne može biti potpuno imun na neočekivane situacije. Noćna mora svakog putnika je gubitak dokumenata i bankovnih kartica. No zašto bi vam ovakav događaj pokvario odmor?

U m-zabi možete jednostavno smanjiti limit svoje kartice što vam daje potpunu kontrolu nad svojim financijama i osigurava da nećete biti izloženi nepoželjnim troškovima, a u slučaju gubitka, odmah nazovite banku i kartica će u tren oka biti blokirana.

Sada ste, možemo tako reći, spremni za svoju ljetnu avanturu, bezbrižno i sigurno. I da, ne smijemo zaboraviti - kako je ove godine Hrvatska uvela euro kao službenu valutu, m-zaba vam omogućava da jednostavno u samoj aplikaciji pratite tečajnu listu i konverziju valuta pa uvijek možete biti u toku s novim promjenama i iskoristiti prednosti korištenja eura. Ova će vas opcija posebno razveseliti putujete li u zemlju u kojoj se ne koristi euro.

Sadržaj donosimo u suradnji s Zagrebačkom bankom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije