Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI BRITANAC NAPRAVIO STRAŠILO NALIK PJEVAČICI

Slamnata Lady Gaga sije strah i trepet u poljima kukuruza

lady gaga
Foto: Pixsell
1/6
25.02.2010.
u 10:06

- Smijali smo se njezinoj odjeći i neobičnoj vlasulji te razgovarali o tome kako izgleda zastrašujuće. Zaručnica se našalila da bih trebao napraviti strašilo nalik njoj. Nasmijao sam se, a zatim shvatio da je to zapravo vrlo dobra ideja – kaže 27-godišnji Britanac.

Dok je gledao dodjelu nagrada Brit Awards na koju je Lady Gaga došla u pomalo zastrašujućem izdanju, farmeru Nigelu Brittenu iz Velike Britanije na pamet je došla neobična ideja – na napravi strašilo nalik popularnoj pjevačici. Naizgled apsurdna zamisao pokazala se odličnom idejom jer otkad Lady Gaga stoji na njegovu polju, proždrljive ptice više mu se i ne približavaju.

Dvadesetsedmogodišnjeg poljoprivrednika, naime, duže su vrijeme mučile ptice koje su opsjedale njegovo polje i jele mu kukuruz. Tradicionalna strašila više nisu djelovala i Britten se bojao da će ostati bez usjeva kojima je zarađivao za život.

- Već neko vrijeme brinuo nas je sve veći broj ptica na farmi. Čupao sam si kosu od muke jer su golubovi pojeli sav kukuruz čim bi ga posadili. Koristili smo i tradicionalna strašila, ali ona više nisu djelovala pa smo morali postati inventivniji – ispričao je mladi farmer.

Inspiracija mu je došla dok je sa zaručnicom Marti gledao dolazak Lady Gage na dodjelu nagrada Brit Awards.

- Smijali smo se njezinoj odjeći i neobičnoj vlasulji te razgovarali o tome kako izgleda zastrašujuće. Zaručnica se našalila da bih trebao napraviti strašilo nalik njoj. Nasmijao sam se, a zatim shvatio da je to zapravo vrlo dobra ideja – kaže 27-godišnji Britanac.

Nakon što je izradio slamnatu Lady Gagu i postavio je u polje, ptice su počele u širokom luku zaobilaziti to područje, a Nigel hvali nevjerojatan učinak svojega izuma.

- Za sada jako dobro obavlja svoju funkciju. Ptice se uopće ne približavaju, čini se da je se jako boje.

Kako se čini, njegov bi se patent mogao pretvoriti u pravi biznis jer su se za strašilo nalik Lady Gagi zainteresirali i u prehrambenoj tvrtki Hovis koja razmišlja o masovnoj proizvodnji takvih pomagala za tjeranje ptica.

Ključne riječi

Komentara 1

RI
riječanka
12:20 25.02.2010.

skoro da i je za to....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije