Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan nenasilja

Sahara Balkan Peace Festival u Skoplju

sahara peace festival (1)
Arhiva VL
18.09.2013.
u 16:04

Indijska kompanija Sahara India Pariwar, koja je nedavno ušla u Makedoniju s velikim investicijama, najavljuje „Sahara Balkan Peace Festival” koji će se održati u Skoplju 2. listopada 2013. godine.

Pedeset značajnih svjetskih ličnosti, uključujući prijašnje predsjednike, premijere te utjecajne ambasadore i holivudske zvijezde s dobrotvornim zakladama, kao i predstavnike zemalja iz regije, uključujući i Hrvatsku, sudjelovat će na festivalu „Sahara Balkan Peace Festival“, koji će se održati u Skoplju 2. listopada 2013. godine. Ujedinjeni narodi ovaj dan obilježavaju kao Međunarodni dan nenasilja, a slavi se na datum rođenja Mahatme Gandhija. Festival je jedinstveni ovakav međunarodni festival, koji organizira Sahara Group u suradnji s Vladom Republike Makedonije.

Mir i nenasilje predstavljaju temeljnu filozofiju Sahara Groupa.  Kako bi nastavili s tom filozofijom i pridonijeli miru i nenasilju u regiji u kojoj su ožiljci rata i dalje vidljivi, kompanija organizira Sahara Balkan Peace Festival. Cilj ovog značajnog događaja je spojiti balkanske regije kako bi se na istom prostoru obvezale na svjetski mir. Cilj je da ovaj festival postane godišnja manifestacija te će započeti u Makedoniji, rodnoj zemlji Majke Tereze, a nakon toga će se svake godine održavati u drugoj zemlji u ovoj regiji.

Ovom prilikom, Subrata Roy Sahara, predsjednik kompanije Sahara India Pariwara izjavio je: „Ako nema mira, to je zato što smo zaboravili da pripadamo jedni drugima. Ova poruka Majke Tereze je inspiracija za osnivanje ovog festivala Svjetskog miraFestival koji je proslava duha mira, zajednica je ljudi različitih religija, pozadina i područja specijalizacije, s jednom zajedničkom točkom: neumornim naporima za svjetski mir. Festival je poruka o nenasilju koju ova regija šalje cijelom svijetu, posebice u današnjim turbulentnim vremenima.“

Festival je najavljen energičnim nastupom mladih plesača u centru Skoplja. Sahara India Pariwar će s ovim uličnim nastupima nastaviti i u drugim zemljama regije jer je kompanija odlučila mjesec rujan posvetiti miru i nenasilju.

Svjetska himna mira, koju je otpjevalo nekoliko poznatih pjevača također će biti objavljena na dan događaja. Službeni program festivala uz listu službenih gostiju će biti objavljen u narednim danima.

Neki od najvažnijih događaja Sahara Balkan Peace Festival koji će se održati 1. i 2. listopada 2013. su Baklja mira, Ponoćna proslava na Kamenom mostu, Velika ceremonija u memorijalnom centru Majke Tereze, Mirovna konklava, Mirovni samit, Dodjela nagrada Zaštitnika mira, Zakletva miru itd.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije