Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa(n)jam knjige

Sa(n)jam knjige: Ne treba plakati nad prolivenim sajmom

sajam
Duško Marušić/Pixell
04.12.2009.
u 18:02

Kad su me pozvali na ovaj prekrasan sajam, rekli su mi da moram tri minute govoriti o ljubavi prema čitanju - kazao je na otvorenju 15. sajma knjige Sa(n)jam knjige u Istri slavni argentinski pisac Alberto Manguel.

PULA - Kad su me pozvali na ovaj prekrasan sajam, rekli su mi da moram tri minute govoriti o ljubavi prema čitanju. U tri minute to se ne može učiniti, rekao je na otvorenju 15. sajma knjige u Istri slavni argentinski pisac Alberto Manguel. Razlog za čitanje na kraju ipak je sažeo:

 - Čitanje je važno da znamo tko smo, a govori nam i tko bismo željeli biti. U jednom odlomku još neotvorene knjige naći ćete te odgovore - dodao je.

 Kako je poznato, malo je nedostajalo da se sajam ne održi. Ovogodišnje izdanje otvoreno je zahvaljujući brojnim “prijateljima sajma” koji su reagirali nakon apela koje je vodstvo uputilo javnosti.

 - Tijekom godina sajam je obilježilo petsto autora i tristo izlagača, ali ponajviše brojne apsurdne i krizne situacije. Nadali smo se ove godine to izbjeći. Ipak, našli smo razlog postojanja u više od tisuću potpisa pulskih srednjoškolaca i profesora na peticiji “Spasimo Sajam”, rekla je direktorica Magdalena Vodopija, priznavši auditoriju da su je se podrška ljudi, ali i nastup Vlade Kresilna na otvorenju, duboko dojmili. Zaštitni znak sajma, maštoviti performans na otvaranju, ove je godine zbog novčane stiske izostao. Zato su pozdravni govori bili jasni i duhoviti. Voditelj programa Ranko Borovečki povukao je modnu paralelu.

- Nisam se obukao kako bi protokol to možda zahtijevao. Nosim kožnatu jaknu, ali to je u suštini ionako pravi izgled sajma. Sajam ide dalje na zadovoljstvo mnogih, a čuđenje i zavist nekih, rekao je Borovečki, dodajući kako “nad prolivenim sajmom ne treba plakati”. Doista ne treba jer je atmosfera na sajmu pozitivna, knjiga je više nego se za života može pročitati, a tu su i slavni doručci s autorom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije