Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Norveško istraživanje

Prosječna obitelj za Božić se prepire već u 9.58 sati, a djecu grdi u 11.07

božić
Arhiva VL
04.12.2009.
u 11:27

Okupljanje obitelji, dobra hrana, pjesma i veselje božićna su tradicija. Ali, tradicionalne su postale i neke manje lijepe stvari - svađe, prejedanje i pijančevanje.

Okupljanje obitelji, dobra hrana, pjesma i veselje božićna su tradicija. To tako možda izgleda kod Charlesa Dickensa, ali prosječna europska obitelj za Božić je vrlo često pod velikim stresom, nakon višetjednih priprema i prevelikih očekivanja. Tako su tradicionalnima postale i neke druge ne tako lijepe stvari o kojima je provedeno norveško istraživanje.

U prosječnom norveškom kućanstvu za Božić se prvi slatkiš pojede u 8.39 sati, a prva obiteljska prepirka slijedi u 9.58 sati. Na djecu se viče već u 11.07 sati, a uskoro se, u 11.49 sati, popije prvo alkoholno piće. Nakon ručka i druženja, u 17.46 sati obitelj objavi primirje, te se igraju društvene igre, a vrijeme za počinak je u 23.30 sati.

Slijedi Sveti Stjepan za koji su svi preumorni, mamurni i bezvoljni za bilo što te nemaju nikakvih očekivanja. Istraživanje je provela tvrtka Jarlsberg, koja proizvodi norveški sir.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
12:18 04.12.2009.

. Istraživanje je provela tvrtka Jarlsberg, koja proizvodi norveški sir. ........................................................ a nasi pametni novinari , ukrali tu vaznu vjest...!!!

Avatar Jana
Jana
12:28 04.12.2009.

Ne spominjete polnočku sa punim crkvama te Božićne mise na kojima se vide i oni koji 2 puta godišnje odu u crkvu. Rodbina se sastaje na ručku . Istina je da su neki stari običaji izumrli ali za veliki dio vjernika on ima veliki značaj. Za one koji nisu pravi vjernici naravno ostaje samo tulumarenje i darovi a Božić bez vjerskog značaja nema smisao.

AD
Adriano
13:04 04.12.2009.

E bas vam hvala za ovu vijest. Znaci, valja malo prikocit oko 10.00, pa onda opet jedno sat kasnije. Sad sam sretan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije