Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednostavno i ukusno

Priprema slastica više ne traje satima: U 30 minuta pripremamo jednostavne kolače koji će biti zvijezda vašeg stola

kolači u 30 min
Foto: Shutterstock
1/5
27.03.2024.
u 13:56

Recepti ne trebaju biti komplicirani, a njihova priprema ne treba trajati satima kako bi bili ukusni i zvijezde blagdanskog stola.

Ovog Uskrsa posvetite vrijeme svojim najmilijima i izbjegnite sate provedene u kuhinji. Ono što jamčimo jest da će vas okus oduševiti baš kao i brzina pripreme, a na vama ostaje izvedba. Minimalan broj sastojaka, odlični okusi i priprema bez previše komplikacija uz “pomagače” ovog Uskrsa su dobitna kombinacija koja će iznenaditi i najzahtjevnija nepca.

Tiramisu u čaši

Ovaj talijanski klasik postao je hit slastica na društvenim mrežama. Iako je priprema ovog deserta vrlo jednostavna, donosimo vam praktičan recept koji se poslužuje pojedinačno u čašama te ćete u samo nekoliko minuta imati spreman desert koji će oduševiti vaše goste.

Sastojci

Za podlogu

  • 400 grama piškota
  • Šalica jake kave
  • 1 žlica likera
  • 3 žlice šećera

Krema

Priprema

Pripremite šalicu jake kave koju ćete dodati u dublji tanjur i dodati šećer i liker. Tiramisu kremu pripremite prema uputama: u 300 mililitara hladnog mlijeka dodajte sadržaj vrećice i promiješajte. Miješajte mikserom 4-5 minuta. Piškote umočite u kavu, dodajte na dno čaše pa dodajte pripremljenu kremu. Ponovite 3-4 puta i stavite u hladnjak oko 2 sata. Prije posluživanja posipajte kakao prahom.

Foto: Shutterstock

Millefeuille

Iako njegovo ime zvuči komplicirano, riječ je o jednom od najjednostavnijih kolača koji zahtjeva samo nekoliko sastojka, a oduševljava izgledom i okusom. Najlakše ga je opisati kao francusku verziju naših popularnih kremšnita, a kako mu samo ime govori, uživat ćete u tisuću slojeva lisnatog tijesta i kreme, a kolač dodatno možete obogatiti svježim voćem.

Sastojci

Kore

  • 250 grama lisnatog tijesta (odaberite svježe koje je već spremno za pečenje)
  • 4 žlice šećera za posipanj

Krema

Dodatno

  • Svježe bobičasto voće

Priprema

Razvaljano lisnato tijesto posipajte sa šećerom i utisnite rukom pa izbodite vilicom. Stavite tijesto na pleh na koju ste stavili papir za pečenje pa ga prekrijte još jednim papirom, a zatim drugim plehom koji će ga stisnuti i poslužiti kao neka vrsta utega. Pecite na 200 stupnjeva u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta – treba poprimiti zlatnu boju, a šećer treba biti lagano karameliziran. Ohladite. U međuvremenu pripremite kremu: u 800 ml hladnog mlijeka dodajte sadržaj vrećice. Mikserom lagano promiješajte te nastavite miješati 3 minute. Pripremljene kore pomoću ravnala režite na jednake pravokutnike pa složite kolač: kora-krema-kora-krema-kora-krema. Na vrh stavite svježe voće i pospite šećerom u prahu.

Foto: Shutterstock

Cheesecake brownies

Ne možete se odlučiti: brownie ili cheesecake? Pa zašto ne oboje. Ove dvije slastice mnogima su omiljeni poslastice koje su u ovom receptu spojene u jedno, a kada tome dodamo brzu i jednostavnu pripremu, onda je to dobitna kombinacija.

Sastojci

Cheesecake krema

Brownie

Priprema

U posudi razradite maslac, krem sir, šećer i vanilin šećer pa dodajte brašno i izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu. U drugoj posudi pripremite čokoladnu smjesu: mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte 1 jaje, 100 ml ulja i 150 ml vode. Sve zajedno miješajte mikserom 2 - 3 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Posudu za pečenje premažite uljem pa stavite čokoladnu smjesu pa preko nje stavite kremu od sira. Uzmite nož ili čačkalicu pa malo pomiješajte radeći krugove u tijestu kako biste dobili mramorni oblik. Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta. Ohladite i poslužite.

Foto: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom Podravka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije