Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promo

Odmor sa stilom: Luksuzni britanski hoteli iz kojih se nikada nećete htjeti odjaviti

Foto: Promo
1/4
23.12.2023.
u 08:00

Kako izgleda san snova za ljubitelje luksuznog odmora? Odgovor na to pitanje krije se u Velikoj Britaniji. Poželite li se maksimalno tetošiti, uputite se u jedan od četiri najluksuznija britanska hotela.

Možda pritom sretnete i neku od slavnih osoba poput Beyonce, obitelji Obama, Micka Jaggera ili Eltona Johna, koji su vrlo često i sami gosti ovih hotela. Usluga na nivou, hrana koja će vas raspametiti i još pokoji detalj koji vas čeka čine iskustvo boravka u ovim hotelima jedinstvenim.

The Langham

Izgrađen 1865. godine, ovaj je hotel poznat kao prvi europski “Grand Hotel”. Osim što je prvi u Engleskoj imao hidraulična dizala, također je i dom poznate popodnevne čajanke. U njemu su tijekom povijesti odsjedale brojne povijesne osobe, poput Marka Twaina, Winstona Churchilla, Wallis Simpson, Oscara Wildea, princeze Diane, što dodatno doprinosi njegovu luksuzu. Ljubitelji filmske umjetnosti prepoznat će hotel The Langham iz hitova kao što su “James Bond: Zlatno oko”, “Wonderland” Michaela Winterbottoma, serije “Vrhunski prevaranti” i drugih.

Odlučite li se odsjesti ovdje, možete birati između 380 soba i apartmana u kojima je luksuz dio svakodnevice. Otkrijte čari popodnevnog čaja, vrhunske koktele i obroke koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Corinthia

Poželite li odsjesti s pogledom na Temzu, naša je preporuka hotel Corinthia. U njemu su uživali Beyonce, Clintonovi i Obame, pa zašto ne biste i vi. Tijekom Prvog i Drugog svjetskog rata, zgrada hotela koristila se za službene sastanke, a potom i kao zgrada Ministarstva obrane sve do 2011. godine.

Već na samom ulazu u hotel osvojit će vas luster vrijedan čak milijun funti, a poznati chef Tom Kerridge pripremit će za vas najpoznatije britanske delicije sa svojim potpisom. Osim odmora u luksuzno opremljenim sobama, odsjesti možete i u jednom od penthouse apartmana u kojem vas čekaju osobni batler, automobil za osobnu upotrebu i još pokoje luksuzno iznenađenje.

Foto: Promo

Chewton Glen

Ovaj je hotel savršen izbor želite li pobjeći od gradske vreve Londona. Smješten 5 milja od Christchurcha, hotel se nalazi usred 130 hektara šume i parkova. Chewton Glen prvotno je bio obiteljska kuća izgrađena u 18. stoljeću da bi ju 1962. prenamijenili u hotel.

Želite li uživati poput slavnih gostiju kao što su Mick Jagger ili Elton John, bukirajte jednu od 58 soba ili apartmana. Želite li ipak posebnije iskustvo, Chewton Glen nudi vam 14 kućica na drvetu koje su raspoređene na cijelom imanju. Svaka od njih, osim prekrasnog pogleda iz krošanja drveća, nudi i vruću kupelj te terasu. Smještene nešto više od 9 metara iznad zemlje, svaka od ovih kućica nudi privatnost i vrhunski užitak.

Hotel Ritz

Statusni simbol Londona, ovaj je hotel i danas, više od 100 godina nakon otvorenja, sinonim za luksuz i eleganciju. Od svog otvorenja velika pažnja posvećuje se ekskluzivnosti i jedinstvenosti. Njihovi nosači ispunit će vam svaku želju ili hir, naravno, u granicama legalnoga. Osim po posebno detaljnom uređenju, vrhunskoj kulinarskoj ponudi i odličnim koktelima, hotel Ritz krije u svojoj povijesti i sadašnjosti brojne zanimljivosti.

Tako je ovaj hotel prvi koji je dopustio neudanim ženama dolazak bez pratnje. Njegov naziv nalazi se u oksfordskom rječniku, a kralj Charles III. mu je jedinom dodijelio Kraljevski nalog za usluge banketa i cateringa. Uz slavne goste koji su često u njemu odsjedali, hotel Ritz pojavio se i u hitovima “Ja u ljubav vjerujem” i završnoj sceni serije “Downtown Abbey”.

Ako su ovi hoteli izvan vaših budžetnih mogućnosti, ipak zavirite u njihovu unutrašnjosti i luksuz koji kriju. DOX TV nudi vam jedinstvenu priliku uživanja “U hotelu Ritz”, 24. 12. u 21:50 i “Najluksuznijim britanskim hotelima”, od 24. 12. od 00:15.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije