Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo..

Od idealnog seksa udaljeni ste samo jedan korak: Ovo je jednostavan trik koji će ženama poboljšati seksualni život!

Shutterstock
05.12.2023.
u 22:16

Vaši hormoni mijenjaju se tijekom čitavog menstrualnog ciklusa, a upravo oni određuju za što ste zainteresirani u spavaćoj sobi

Svi znamo da su seksualni odnosi zdravi za nas, a uz ovaj jednostavan trik može postati još bolji.  Na svakom se internetskom uglu čuje kako razgovaranje o seksu može povećati strast, a vježbe zdjelice učiniti čuda za orgazme, ali jeste li znali da vaši hormoni mogu biti ključni?

Vaši hormoni mijenjaju se tijekom čitavog menstrualnog ciklusa, a upravo oni određuju za što ste zainteresirani u spavaćoj sobi. Alissa Vitti, stručnjakinja za žensko zdravlje i hormone, tvrdi da praćenjem svog ciklusa možete doći do nezaboravnog seksa, piše Healthline

VEZANI ČLANCI:

"U različitim trenucima menstrualnog ciklusa, vaši vam hormoni poručuju kakavu vrste pažnje i seksualnog zadovoljstva traže", tvrdi Vitti. Obratite pažnju na svoje osjećaje prema partneru i želji za seksualnim odnosima u određenim trenucima u menstrualnom ciklusu. Ovisno o fazi u kojoj jeste, interes za seksom može biti viši ili niži.

Seksualna je želja na vrhuncu kada su hormoni estrogena i testosterona na visokim razinama. Međutim, u drugom dijelu ciklusa želja za seksom pada. Za vrijeme mjesečnice hormoni su niski pa to opravdava vašu indiferentonst i sklonost gledanju televizije u spavaćoj sobi. Međutim, za vrijeme ovulacije, koja nastupa oko 14 dana ciklusa, vaša će želja za seksom biti na vrhuncu. 

Od 14. do 25. dana ciklusa " imat ćete pojačanu želju zbog razina hormona i više ćete uživati. Veća je vjerojatnost da vam lubrikant neće trebati" tvrdi stručnjakinja. 

Istraživanje pokazalo: Postoji veza između seksa i boljeg pamćenja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije