Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz isprike

Nakon optužbi za antisemitizam H&M povukao spornu majicu

HM majica
Foto: Twitter/Eylon Aslan-Levy
26.03.2014.
u 14:25

Majica bez rukava za muškarce oslikana je Davidovom zvijezdom u čijem se središtu nalazi lubanja

Poznati modni brand H&M odlučio je povući iz prodaje jednu majicu sa svojih polica, nakon optužbi da je antisemitska. Na sporni komad odjeće upozorio je izraelski bloger Eylon Aslan-Levy, a ubrzo su stigle i reakcije iz H&M-a.

Majica bez rukava za muškarce oslikana je Davidovom zvijezdom u čijem se središtu nalazi lubanja, javlja Times of Israel.

– Molimo vas da primite naše najiskrenije isprike. Razumijemo kritike i kao odgovor na njih odlučili smo odmah ukloniti spornu majicu iz svih prodajnih mjesta – izjavila je glasnogovornica H&M-a.

Modni brandovi moraju biti pažljiviji pri biranju printeva inspiriranih religijom, smatra Mark Gardner, direktor komunikacija britanske organizacije Community Security Trust (CST), koja se bavi svojevrsnim nadgledanjem i detektiranjem antisemitizma.

– Pretpostavka je da H&M-ovi dizajneri nisu htjeli uvrijediti Židove. Ipak, ovakve stvari mogu biti shvaćene na različite načine. Kada na ulici vidite nekog slučajnog prolaznika u ovoj majici, možete pomisliti da je antisemitska i da je kupljena u nekom neonacističkom online-shopu – objasnio je Gardner.

 

>>Omiljeni brend H&M otvara trgovinu u Varaždinu i daruje 20 posto popusta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije