Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdrava prehrana

Na posao nosite ručak od kuće i bit ćete mršaviji

Salata
Arhiv VL-a
15.10.2009.
u 16:34

Sada je savršeno vrijeme i da počnete s tjelovježbom. Za to ne treba mnogo novca. Dovoljno je voziti se biciklom.Tako gubite kilograme, štedite novac i čuvate okoliš.

Kupite kutiju za ručak, pripremite ga kod kuće i nosite na posao. Znanstvenici ponovno preporučuju ovaj stari običaj koji je, kažu, dobar za zdravlje. Uostalom, generacije radnika u prošlosti nosile su ručak od kuće jer nije bilo kantina i dostave.

Najnovija istraživanja pokazala su da ljudi koji glavno jelo pripremaju kod kuće teže manje od onih koji na poslu jedu gotovu hranu. To je zato što su mnogi sendviči kupljeni u trgovinama puni skrivene soli i aditiva kako bi im se produljio vijek trajanja. Ne znamo ni koliko imaju maslaca i majoneze. Zbog toga tijelo teško gubi na težini. Kad ručak pripremate kod kuće, kontrolirate sadržaj, a i proći ćete jeftinije.

Napunite kutiju proteinima (piletinom, tunom ili kuhanim jajem), zatim rižom i tjesteninom, salatom i povrćem. Zagrabite i šaku orašastih plodova i svježe bobičasto voće ili možda avokado i rižine kolačiće. Bitno je uzeti takve zasitne namirnice jer ćete inače ubrzo ogladnjeti pa na poslu neplanirano pojesti nešto vrlo kalorično.

Sad je savršeno vrijeme i da počnete s tjelovježbom. Za to ne treba mnogo novca. Dovoljno je voziti se biciklom. Tako gubite kilograme, štedite novac i čuvate okoliš. Vježbajući na svježem zraku izgarate kalorije i poboljšavate raspoloženje.

Ključne riječi

Komentara 2

WE
western01
12:06 16.10.2009.

pa jebote mis ,,,sto nam to treba,mi smo dio evropske civilizacije...

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:41 16.10.2009.

Očigledno prepisani članak iz stranih novina. Gdje čovjek da nađe tunu koju bi donio od doma? Može jedino kupiti u konzervi. Ne sjećam se da sam vidio tunu u ribarnici, tj. u dućanu, ili slobodnoj prodaji, a da nije u konzervi, tzv. fileti ili komadići! A inače, strava od skupoće! A piletina? Pa tko bi normalan bilo kakovu drugu piletinu kupio dok ima pečenu u konzumu za 25 kuna!? A dosta je pola od toga! I frtalj kruha , sve skupa, najedeš se za 15 kuna. A perverzije poput orašastih plodova, avokada i rižinih kolačića, pa tko bi to kupio i gdje? Bobičasto voće? Valjda grožđice? Kupine, maline? Koliko bi to koštalo? Pa samo pola kokice i frtalj kruha je 15 kuna. Najbolje je ovako kao ja. Uzmem svako jutro 3 jabuke od doma, i to pojedem u toku dana, kombinirajući sa običnom vodom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije