Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ordinacija.hr

Koliko gaziranih pića pijete? Evo kako to djeluje na vaš DNK

gazirano piće, koktel
Foto: Thinkstock
07.11.2014.
u 14:56

Znanstvenici sa Sveučilišta u San Franciscu promatrali su one koji su pili veće količine ovih napitaka te zaključili kako imaju kraće telomere

Redovito pijenje slatkih gaziranih pića može uzrokovati preuranjeno starenje imunosnih stanica ostavljajući tijelo neotpornim na kronične bolesti.

Američki znanstvenici su na uzorku od 5000 osoba utvrdili da oni koji su pili 350 ml zaslađenih gaziranih pića dnevno imaju promjene na DNK koje su karakteristične za stanice starije 4,6 godina u odnosu na prave godine.

Znanstvenici sa Sveučilišta u San Franciscu promatrali su one koji su pili veće količine ovih napitaka te zaključili kako imaju kraće telomere, piše “American Journal of Public Health”.

>>Je li istina da je gazirana pića bolje piti sa slamkom?

>>Ako pijete 3 gazirana pića na tjedan, veći je rizik od nastanka raka dojke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije