Kilogram slavonskih čvaraka u Londonu 500 kuna
Britanci su oduševljeni, probaju njih i kulin, vrate se po još i kažu da dolaze k nama u Slavoniju
Komentari 72
Gdje ste samo nasli naziv kulin kulen je ispravno sabani..................
Cijela Slavonija jede kulin i tako neka ostane. Slavonci na robi nose puceta što je ispravan hrvatski izraz za taj proizvod koji spaja dva kraja tkanine, pa nikoga ne ispavljaju da gumb ili turcizam dugme nisu ispravni.
kaj ..mi zagorci nemamo cvarke...i zakaj bi slavonski bili boljsi....kaj god
Za sve neznalice, naziv kulin koriste zapadni slavonci pogotovo okolica Slav. Broda gdje je izvorno ikavica, naziv kulen se koristi istočno uz Dunav, stoga ne pametarite o nečemu o čemu nemate pojma i jedno i drugo je ispravno
Samo dobar marketing sve prodaje. Znam za lokal u Londonu koji tanjir corbastog pasulja sa suvim rebarcima prodaje za 30 funti i zovu ga srpska corba. Jedno turisticko ostrvce sa lepim plazama u Meksickom zalivu koje je stalni port za kruzere prodaje "srpski ajvar" u restoranu na plazi po stravicnim cenama. Vlasnik je Meksikanac koji pojma nema gde je Srbija, ali je u Cikagu probao ajvar kod nekog naseg coveka i nabavio recept pa ga sam pravi. Rakija preko okeana takodje ide kao luda. Znam i za lokal u L.A. koji se zove OneEyed Gypsy gde svakog petka nastupaju cigani trubaci, a vece nosi naziv balkanski romski dzez. Kilogram magareceg sura sa nasih prostora na zapadu kosta 1000 eur. Pojedine hrvatske specijalitete, narocito istarske i dalmatinske preko okeana prodaju kao osnov Mediteranske dijete. Primera je milion, ne samo sa ovih prostora vec i iz celog sveta. Ljudi jednostavno traze nesto nobo.
Ali Hrvatu, parazitu i neradniku ne isplati se ništa raditi ni proizvoditi. Kada ga državi hrani i oblači do besvijesti i još mu plaća dugove za mobitel. Pa tko bi radio u ovakvoj drzavi u kojoj teče med i mlijeko. Samo od sebe.
Hm,a kod nas se prodaju čvarci iz Austrije po 100 kn/kg,sada će se naši sjeverni susjedi pojest jer se nisu prvi sjetili prodavat po 500 kn u Londonu.
A to objašnjava drastičan pad kvalitete njegovih proizvoda u Hrvatskoj!
idemo svi za london
mnogotaman, tvoji su došli u okolicu gradiške prije dvadeset godina i tada su prvi put čuli za kulin ili kulen
Kada Englezi budu pozitivno pisali o nasim cvarcima i kulenu onda ce to biti relevantno a ovo je samo pusta zelja nas koji malo proizvodimo i jos manje prodajemo.
a kg licke krtole po cijeni od 50 funti za po kile..kiseli zagorski kupus ...100 funti po glavici
di bi nam bio kraj da čvarke(žmare)proizvodimo od naše slanine ?
Sposoban covjek je sposoban covjek, svatko tko uspije u ovoj zemlji plasirat proizvode na strano trziste jest genije ili lopov.Nadam se ovo prvo u ovom slucaju. Cak smatram da je teze plasirat cvarke na svjetko trziste nego iphone aplikaciju ako si iz Hrvatske.
Pa zašto uopće pišete o lopovu galoviću. Pa ljudima je za svinje dužan stotine tisucća eura. a hvali se još u novinama po koliko prodaje kulen i čvarke. pa smrade plati ljudima kojima si dužan
kazu kako smo sve rasprodali ,valjda budu nam pustili bar cvarke.
Koliko bi tek koštali u Teheranu, Islamabadu, Dohi, Rijadu...
To je ok. Gume za bicikl, memorije za kompjuter, baterije za kameru... u Londonu koštaju 100 kuna a kod nas 500. Zato čvarke kupujem kod nas, a sve ostalo na ebayu i amazonu.
Nadam se da špek nije iz uvoza!?
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Nekada su čvarci bili simbol sirotinje, danas su specijalitet.. pomalo planinarim a volim ugodno iznenaditi suputnike.. na Velebitu su ljudi poludjeli od veselja kad sam im nakon 3 sata napornog hoda u hladu iznio luk i čvarke.. i domaći kruh moje žene ;-))