Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako održati romantičnu vezu i nakon Dana zaljubljenih?

Kako održati romantičnu vezu
04.03.2024.
u 14:09

Velik se broj ljudi izrazito fokusira na Dan zaljubljenih ili obljetnicu veze, pritom zaboravljajući na romantičan aspekt odnosa ostatak vremena. Iako su ovih nekoliko datuma u godini dobra prilika za slavlje odnosa, nije dovoljno da se romantičnom aspektu veze posvetite samo dva dana u godini.

U ostalih 363 dana postoji bezbroj prilika za romantiku, od velikih gesta, do svakodnevnih sitnica koje mogu podići vašu vezu na novu razinu. U nastavku otkrijte savjete kako osmisliti nezaboravni spoj i održati romantičnu atmosferu kroz cijelu godinu.

Rasporedite Dan zaljubljenih kroz godinu

Umjesto da na Valentinovo učinite jednu veliku gestu, probajte osmisliti niz manjih koje ćete redovito provoditi. Pritom ne mislimo da ne trebate slaviti Valentinovo, nego da je korisno uravnotežiti proslavu Valentinova s ostatkom godine.

Na primjer, osmislite poklon koji se sastoji od niza manjih dijelova, a čiji ćete završni dio pokloniti na Valentinovo. To može biti romantično putovanje u neku prekrasnu zemlju, a prije samog Dana zaljubljenih organizirajte nekoliko poklona vezanih uz to putovanje. Jednom prilikom skuhajte večeru karakterističnu za tu zemlju, drugi put organizirajte filmsku večer sa stranim filmom iz te zemlje i slično. Ideje su beskrajne.

Romantika koja traje

Drugi način je odabrati poklon koji neće biti jednokratan ili kratkotrajan, već će se moći koristiti kroz čitavu godinu i svaki put kad se koristi podsjetit će partnera na vašu ljubav. Taj poklon može biti što god veseli vašeg partnera, a jedan od vječnih klasika su poklon setovi parfema za žene. Svakim korištenjem nekog od parfema iz kompleta, vaša će se partnerica prisjećati romantične večeri kad je dobila poklon.

Povremeno prekinite rutinu

Ono što čini Dan zaljubljenih i obljetnicu veze ili braka posebnim je to što se razlikuju od rutine. Ove prilike slavite samo jednom godišnje, zato je nemoguće da postanu uobičajene ili dosadne. Istu ideju možete primijeniti i na druge stvari – problem velikog broja veza je što partneri upadnu u rutinu. Svaki dan se čini istim i malo je toga novog nakon nekoliko godina veze. Zato se potrudite s vremena na vrijeme prekinuti tu rutinu, neovisno o tome koji je datum.

Organizirajte neočekivanu večeru ili luksuzni spoj koji se razlikuje od prosječnog zajedničkog izlaska. Ovime ćete zadržati dašak novosti i u najdugovječnijoj vezi te ćete spriječiti osjećaj dosade i monotonosti. Način na koji ćete prekinuti rutinu može biti bilo kakav, a ovisi o vašoj vezi – nekima će to značiti jednodnevni izlet, a drugima mirnu večeru kod kuće.

Razvijte male romantične navike

Možda se čini kontradiktorno prethodnom savjetu, no neke su navike i rutine korisne u održavanju romantike. Klasični potez je donošenje cvijeća s tržnice vikendom, no može se raditi i o manjim gestama. Možete razviti naviku da svaki dan jedno od vas kuha drugome kavu ili redovito kupuje sitne poklone koji neće imati velik utjecaj na džep, a itekako će značiti partneru. Ove navike ovise o tome koja gesta vašem partneru ili partnerici znači – vi najbolje znate što je definicija romantike u vašoj vezi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije