Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte!

Jednostavan trik za pizzu: Bit će hrskava i neće se smočiti u mikrovalnoj pećnici!

Shutterstock
23.01.2024.
u 07:00

Vaša pizza bit će hrskava i ukusna kao kad ste ju tek dobili

Kada nam se ne da kuhati ili jednostavno nemamo nikakve ideje što bismo mogli skuhati, dobro rješenje je samo naručiti pizzu. Ali ponekad se dogodi da nešto ipak ostane, pa vjerojatno spremite ostatke u hladnjak da ih pojedete sljedeći dan. Međutim, nesretna je istina da kad pizzu podgrijete u mikrovalnoj pećnici, može postati mokra i bezukusna, piše Mirror.

Dok neki nemaju ništa protiv toga da jedu hladne ostatke pizze, ako očajnički želite da se zagrije, postoje neke stvari koje možete učiniti.

VEZANI ČLANCI:

Prema stručnjacima iz Just Spicesa, postoje neki sigurni načini da uživate u ostacima hrane na bilo kojoj temperaturi. Mikrovalne pećnice zagrijavaju vodu u kori vaše pizze, uzrokujući da se zapari i na kraju postane mokra. Da se to ne bi dogodilo, prvo morate razmisliti o tome gdje ćete skladištiti hranu.

Stručnjaci savjetuju ljudima da izbjegavaju ostavljati pizzu na sobnoj temperaturi jer bi to moglo dovesti do trovanja hranom. Umjesto toga kriške prekrijte prozirnom folijom, stavite u nove posude i stavite u hladnjak preko noći. "Karton će upiti vlagu iz umaka i preljeva, a vaša će pizza uskoro biti natopljena hrpa jada", rekao je stručnjak.

Prije podgrijavanja pizze, evo što trebate učiniti da spriječite da se razmoči u mikrovalnoj pećnici. Stavite kriške na tanjur, a zatim koristite dodatni tanjur da prekrijete svoju pizzu. Stavite ih u mikrovalnu uz čašu vode i zagrijte sve par minuta. Para iz vode osigurava da tijesto ostane prhko i ukusno.

Prema riječima stručnjaka, ovaj trik rezultirat će "hrskavom korom pizze u tren oka". Ali ako ne želite riskirati s mikrovalnom pećnicom, možete jednostavno zagrijati pizzu koristeći običnu tavu. Stavite ostatke pizze u tavu i pokrijte posudu folijom. Nemojte stavljati masnoću poput maslinovog ulja u tavu jer će to uzrokovati da se tijesto razmoči. Zatim jednostavno pričekajte da se sir otopi, izvadite ga iz tave i uživajte.

Novi hit na TikToku: Ovaj bizaran recept s kiselim krastavcem isprobali su samo najhrabriji! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije