Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gužve na remizi

ZET-u više neće trebati ovjera škole i fakulteta

Gužve na remizi
Foto: Jakov Novak
02.10.2014.
u 10:30

ZET će se povezati s registrom učenika i studenata i tako će znati tko je upisan u školsku godinu

Već tradicionalna gužva na ZET-ovim šalterima bila je i jučer na okretištu tramvaja na Remizi, a ista scena očekuje se i danas. Razlog – izrada novih i produljenje srednjoškolskih i studentskih pokaza. U koloni se čekalo i pet sati, a osim vremena gubili su se i živci.

– Čekam pokaz za unuka. On je nakon prakse stajao u redu kod Save, ali su zatvorili u tri sata – rekla nam je gospođa Katica koja je čekala sat i pol vremena.

Modernizacija

– Angažirani su svi raspoloživi resursi. Točno je da je na pojedinačnim mjestima pojačan dolazak putnika. Na to smo upozoravali još u kolovozu kada smo znatno prije početka nove školske i akademske godine pozivali na produljenje učeničkih i studentskih korisničkih profila – rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Ipak, uskoro bi se gužve trebale smanjiti, pa čak i potpuno nestati. Naime, ZET priprema osuvremenjivanje sustava izdavanja pokaza.

– Taj sustav podrazumijeva informatičko povezivanje s registrom učenika i studenata. U praksi bi to trebalo značiti da će ZET informatičkim putem, u samo nekoliko trenutaka, dobiti potvrdu o tome je li osoba koja izrađuje pokaz upisana u školsku ili akademsku godinu. Tako se zahtjevi više neće morati ovjeravati u školama i na fakultetima – objašnjava Tomislav Jurić.

Pokazi do kraja listopada

Kada bi točno novi sustav trebao početi funkcionirati, u ZET-u nisu htjeli reći, ali doznali smo da je već 75 posto toga riješeno i da je novi sustav pred realizacijom.

Inače, srednjoškolski pokazi vrijede do kraja listopada.

>> ZET kupuje 300 uređaja za provjeru karata. Cijena 10 milijuna kuna

Komentara 5

DS
dsimunk3
12:35 02.10.2014.

Odlično - onda nek ne pile sa produljenjem pokaza. Neka dozvole samo doplatu mjesečne ili godišnje karte a kontroli omoguće uvid u valjanost samog pokaza.

IL
ilijaperi1
11:07 02.10.2014.

Poštovani, srednjoškolski pokazi vrijede do 30.09. a ne 30.10.! Lp, Ilija

ST
strsljen2013
17:47 02.10.2014.

Još samo uvid u registar stanovništva, birača, državljana i rođenih pa možemo ukinuti policiju i općine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije