Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Japanski zbor u Zagrebu

U boj u boj s japanskim naglaskom odzvanjao oktogonom

U boj, u boj
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/12
11.09.2014.
u 18:40

Japanski zbor pjesmu je naučio 1919. godine od čehoslovačkih vojnika.

Jak, ritmičan udarac odzvanjao je oktogonom privlačeći pozornost prolaznika. Dvanaest pripadnika Kravat pukovnije koračalo je prema kupoli prolaza kako bi dočekali posebne goste iz Japana. Članovi zbora Shingetsu-Kai točno u dva sata prolaznike su počastili pjevanjem himne svog nekadašnjeg sveučilišta "U boj, u boj!" Ivana Zajca i Franje Markovića iz opere Nikola Šubić Zrinski. 

– Prekrasno! Odlično su otpjevali i drago nam je što su nas time počastili u oktogonu. Ovdje je akustika odlična! – složili su se prolaznici. Shingetsu-Kai sastavljen je od bivših članova zbora sveučilišta Kwansei Gakuin koji velebnu završnicu Zajceve opere pjevaju još od 1919. godine. Naučili su je od čehoslovačkih vojnika zapelih u Japanu i po sluhu je adaptirali. Do 1965. godine nisu znali odakle je pjesma. 

– Da je iz Hrvatske, saznali smo na festivalu zborova u New Yorku. Pjevali smo pjesmu kada su nas čuli studenti iz Rijeke i zapjevali s nama – govori nam Kazu Olo i priznaje kako još uvijek ne zna značenje svih riječi. Zbor je Hrvatsku posjetio u povodu osamdesete obljetnice svog osnutka. 

>> Japanski zboraši oduševljeno pjevali 'U boj, u boj'

Komentara 18

PP
plavac plavi
19:16 11.09.2014.

Zanima me je li Drago Ćosić ispunio svoju dužnost i osudio proustaške Japance, što pjevaju neprimjerene pjesme!

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:13 11.09.2014.

Predivno! A sad hapsi tu grupu, haha.

CE
cenzura
20:01 11.09.2014.

Čudo što ih skojevac Deago Ćosić nije osudio i prijavio Pupovcu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije