Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Strossmayerovu trgu novi ulični festival

Šarene kućice, rukotvorine i koncerti na Artikuliranju

Artikuliranje
Foto: Jakov Novak
1/5
08.05.2014.
u 11:40

Festival traje do 17. svibnja, otvara se u 11 sati i događanja su besplatna

Strossmayerov trg prikrivena je oaza u samome centru Zagreba, često zanemarena od građana i organizatora događanja i uvijek u sjeni Trga kralja Tomislava i Trga hrvatskih velikana, između kojih se smjestio. Upravo to bila je motivacija kreativnog studija Kokoš ili jaje, organizatora popularnog Fuliranja u Tomašićevoj ulici, da ondje organizira Artikuliranje, novi festival otvoren jučer.

Umjetnički predznak

– Artikuliranje je vrlo slično Fuliranju, no dok je prvi bio koncentriran na gastronomiju i dizajn, Artikuliranje je festival s umjetničkim predznakom. Najveća je razlika zapravo u lokaciji. Cilj nam je zanimljivim događanjima aktualizirati neka zanemarena mjesta u gradu – objasnio je Roman Pokos, organizator festivala.

Foto: Jakov Novak

Zona Hrvatskog dizajnerskog društva SNIMIO: JAKOV NOVAK

Festival će trajati deset dana, a svaku večer u 19 sati publici će se u neformalnom razgovoru predstaviti poznati umjetnici, nakon čega slijede koncerti. Prvu večer otvorili su Goran Navojec i Jelena Radan, a ostale će dane na pozornici svoju manje poznatu stranu predstavljati glazbenici poput Mile Kekina, Matije Dedića i Natali Dizdar.

Piknik-zona

– I dalje su tu kućice s gastronomskom ponudom, no sada smo pozvali umjetnike da ih oslikaju i tako se predstave. Svaki umjetnik dobio je jednu kućicu, a među njima su Lunar, Boo Boo Tannenbaum, A'marie i mnogi drugi – kaže Pokos.

U 12 će kućica posjetitelji svaki dan moći kupiti i umjetničke proizvode, a u piknik-zoni Hrvatskog dizajnerskog društva igrati i badminton. Štandovi se svaki dan otvaraju u 11 sati, a koncerti počinju u 21 sat. Program je besplatan.

>> Ratnici podzemlja i Alien na 4. Fantasticu

Komentara 2

MI
Milkica
11:06 09.05.2014.

Šarene kućice, tj. vašar. Klasika. Nikad više grada od ovog sela.

AN
antebuljan1
09:02 16.05.2014.

Za razliku od uobičajenih "vašarskih" izdanja odličan koncept i nimalo seljačije, bravo! Ostrman I like!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije