Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretan ishod

Na Črnomercu štandovi mogu biti do kraja godine

Črnomerec
Foto: Jakov Novak
1/4
17.02.2015.
u 13:30

Mjesec dana borbe trgovaca s okretišta tramvaja za pristup vlastitim štandovima i robi uspješno završen

Mjesec dana trajala je borba trgovaca s okretišta na Črnomercu za pristup njihovoj robi i štandovima koje su prvog dana ove godine našli pod lokotom.

Upravitelj ogradom omeđene parcele, Ciglana Cerje Tužno, nakon neuspjelih pregovora o odlasku trgovca s nje odlučio im je, naime, jednostavno zabraniti pristup. 
– Roba je naše vlasništvo. Uz mjesečnu rentu štandove smo više puta platili po deset tisuća kuna i sada nemamo pristup ničem. Mi samo želimo pošteno raditi i živjeti – govorili su tada trgovci. Zajedno su se odlučili obratiti vlasniku zemljišta.

Brzo se dogovorili

Agrokor je parcelu na kojoj se nalaze štandovi kupio 2008. godine, no upravljanje njome prepustio je dotadašnjem vlasniku, Ciglani Cerje Tužno s kojim su dotad trgovci pregovarali.

– Rješenje s vlasnikom našli smo relativno brzo i bezbolno. Dogovorili smo se za dva tjedna. Upravljanje nad parcelom preuzeo je Žitnjak, a Ciglana potpuno izlazi iz prostora – zadovoljno nam priznaje Ivica koji je s drugim trgovcima počeo ponovno raditi prvog dana veljače.

Novi ugovor trgovcima omogućuje ostanak na parceli do kraja godine, a nakon toga će u ponovne pregovore. Njihov prvotni zahtjev bio je da ostanu raditi dok se na lokaciji ne počne graditi planirani poslovno-stambeni kompleks. Vjeruju da će sada tako i biti. 


Novi i stari sadržaji

Stotinjak trgovaca koji tamo posluju pod upravom bi Žitnjaka trebali dobiti i nove kolege. U planu je, naime, proširenje tržnice na kojoj bi se uskoro trebali pojaviti štandovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a navodno se pregovara i s voditeljima lunaparka koji su do prije tri godine tamo redovito poslovali.

– Ne mogu opisati koliko mi je drago što smo se vratili. Kada se naučite na rad, teško vam je bez njega. Odmarala sam se i šetala dok je sin svakodnevno ovdje dežurao – priznaje nam Nevenka koja na Črnomercu posluje više od trinaest godina. Sve će biti savršeno, dodaje, kada se ponovno otvori gostionica, da se negdje može ugrijati i popiti kavu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Dr Evil
Dr Evil
08:17 18.02.2015.

to je samo krpanje za par mjeseci, ovi ljudi su samo "podstanari" ovdje. Vlasnik može na toj parceli raditi što želi...npr. posaditi krumpir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije