Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govori iz iskustva

Milan Bandić menadžerima otkrio kako upravljati gradom

19.09.2014.
u 09:56

Članovima udruge MBA Croatia Bandić je odgovarao na pitanja o kompetenciji suradnika, vlastitim manama, umirovljenju...

Gradonačelnik Milan Bandić održao je jučer predavanje na temu upravljanja gradom pred članovima Udruge MBA Croatia.

Udruga, koja okuplja osobe s diplomom Master of Business Administration, redovito organizira predavanja u sklopu kojih gostuju stručnjaci iz područja menadžmenta, lobiranja, poslovnog pregovaranja i ekonomije.

– Gospodin Bandić je interesantna osoba na koju ljudi reagiraju s različitim komentarima, od jako pozitivnih do nekih koji i nisu toliko pozitivni. Neki su članovi i negodovali zbog ovog gostovanja, no naša je logika da gospodin Bandić upravlja najvećom organizacijom u Hrvatskoj. Htjeli smo da podijeli svoje iskustvo s našim članovima – objasnio je izbor Aco Momčilović, predsjednik udruge.
 Predavanje je trajalo petnaestak minuta tijekom kojih je gradonačelnik govorio o svojoj motivaciji i razlozima uspjeha, a onda je odgovarao na pitanja iz publike.

– Očekivala sam da će biti profesionalnije, ali kada povučemo paralelu, znamo kakav je gospodin Bandić. On je više lider nego voditelj projekata pa me ne čudi da je predavanje bilo malo fleksibilnije za menadžersko okruženje – ocijenila je Gordana Blažević, voditeljica projekata.

Komentara 33

DA
darwil
10:17 19.09.2014.

Jakih li slušaća a još jačeg predavača.Oni su garancija uspjeha ove zemlje.

Avatar pavo24
pavo24
12:10 19.09.2014.

Puno je ljubomornih komentatora s svojom nekakvom percepcijom o gradonačelniku, razumijem ih jer su njihove partije već 14 godina luzerske u Zagrebu, ali činjenica je da je grad Zagreb najrazvijeniji grad u Hrvatskoj i regiji, to svi statistički podaci pokazuju. Zagreb je grad od 790.000 stanovnika koji ima visoku zaposlenost i u kojem je zaposleno 400.000 ljudi, prosječne ZG plaće (6.500kn) su 20% veće od državnog prosjeka (5.500kn). Socijala je na zavidnoj razini, npr. umirovljenici dobivaju dodatak na svoje mirovine, subvencioniraju se razno razne socijalno ugrožene skupine u gradu itd. Zakaj to pišem, pa zato jer Zagreb npr. u devedesetima i bivšoj jugi nije bio najrazvijeniji grad, bio je u rangu negdje s Rijekom i Beogradom, ali od 2000. i ZG proračunom od 3 milijarde kn, Zagreb samo ide naprijed i po svim statistikama je 20% i više bolji od Rijeke te danas 2014. ZG proračun iznosi 7 milijardi kn. Npr. duplo veći Beograd ima duplo manji proračun (oko 3 i pol milijarde kn) od Zagreba, BG plaće su 3.500 kn, Zagreb dominira i u regiji!

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:40 19.09.2014.

Hm, a jesu bili Todorić i Tedeski? Ne vidim ih u publici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije