Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.07.2015. u 12:00

Hrvatska će sudjelovati u pomoći Grčkoj, ali ne novcem iz proračuna, izjavio je nakon sjednice Vlade

Boris Lalovac, ministar financija, odustao je od protivljenja da Hrvatska koja nije članica eurozone pomaže Grčkoj. Procjenjuje se da bi Hrvatska trebala za spašavanje Grčke izdvojiti 50-ak milijuna eura, ali ministar nas uvjerava da to neće ići iz sredstava hrvatskih građana. „Hrvatska će sudjelovati u pomoći Grčkoj, ali ne novcem iz proračuna“, izjavio je nakon sjednice Vlade. Lalovac nije precizirao na kakvu nematerijalnu pomoć misli, ali možemo Grcima za početak posuditi Slavka Linića da i tamo uvede fiskalizaciju. A možda bi im dobro došao i poznati izvoznik Zdravko Mamić.     

Vijećnik HDZ-a potpisao da se ne bavi politikom     

Ivan Bogdanić, vijećnik HDZ-a u Rijeci, poslao je zahtjev za imenovanje u suca porotnika iako je riječ o poslu koji po zakonu ne smiju obavljati članovi političkih stranaka. Bogdanić je hladno potpisao izjavu da se ne bavi političkim radom i nije član stranke, ali je zaboravio da o izboru sudaca porotnika odlučuje upravo Gradsko vijeće kojeg je i sam član. Suočen s činjenicama, piše Novi list, vijećnik Bogdanić se pravdao da nije pročitao što potpisuje. Idealan je za suca porotnika.     

Krivi brat Milanović iz dana u dan puni medije     

Alex Braun, američki PR stručnjak, preuzevši vođenje kampanje SDP-a, poručio je da Milanović treba biti što češće u javnosti i medijima. Ali ne Krešimir Milanović, čije se afere iz dana u dan vuku po novinama i portalima.     

Leko bi trebao upozoriti 7 zastupnika da kvare prosjek     

Josip Leko, predsjednik Sabora, još je jednu sezonu završio uspješno. Sabor je i ove godine pobijedio u kategoriji institucije kojoj građani najmanje vjeruju. Ipak, želi li zadržati titulu do kraja mandata, Leko bi trebao ozbiljno porazgovarati sa sedam zastupnika koji svojom skromnošću naprosto kvare zastupnički prosjek. Dok neki zastupnici uz visoku plaću marljivo natuku i po 15.000 kuna putnih troškova mjesečno, ima i onih koji nisu naplatili nikakve putne troškove, čak ni tramvajsku kartu. Štedljivi Martina Dalić, Milorad Batinić, Davor Bernardić, Mirela Holy, Jadranka Kosor, Jasen Mesić i Davorin Mlakar mogli bi privući simpatije i skinuti Sabor s trona najnepopularnije institucije.     

>> Lalovac stvorio sektor moćniji od Porezne uprave - evo kako djeluje

Komentara 5

DU
Deleted user
16:09 17.07.2015.

Da se malo našalimo, učinak Linića je nalik efektu bruma lančane pile među drvećem u šumi. Preciznije, fiskalizacija je donijela dodatan prihod proračunu - odnijela iks radnih mjesta u obrtu jer su mnogi zatvorili ili prekinuli. Onda imate pojavu da se ne kupuju auti i nekretnine - eh, da, kupite, iskeširate recimo 100 tisuća eura za stan ili 20 tisuća za auto, platite porez na transfer 5 % ili trošarine i PDV. Hop, za mjesec dana evo poziv iz Porezne da opravdate svojim prihodima, ako ne - onda kaznenih 40 % "zviz". A da se ne govori o tome da hrpa poslovnih prostora zjapi prazna po gradovima jer se više nitko ne usudi krenuti odnosno osnujete tvrtku za 100 kn - evo na susjednom šalteru odmah morate podignuti uplatnica za par tisuća kn za tekući mjesec. Tako da bih Linića preporučio zlovoljnim likovima na tržnicama, ne Grcima. Tamo bi mu učas bio nebitan dijabetes, sretan što glava ostade na ramenima. I na kraju, zamislite Linića kao jezdi u Dubai iz Atene ili njegovog pajdaša Jozu Kalema kako jahtom se usidrio kraj Atene i čeka Linića...

HR
H.R.T.99
08:38 18.07.2015.

APEL GRAĐANIMA HRVATSKE DA OVA VIJEST NE PADNE U ZABORAV. Nadam ce da ste svjesni grozote u koju nas vodi ova vlada. Zašto Večernji list i ostali mediji šute? Prema Podacima Svjetskog Ekonomskog Foruma po učinkovitosti vlada Milanović i njegovi ministri drže neslavno 139. MJESTO OD 144 MOGUĆA. A Hrvatska država je na 77. mjestu. ŠESTA NAJGORA VLADA NA SVIJETU. Evo što mu je donio njegov DEBELO PLAĆENI AMERIČKI SPECIJALIST PR. Oboje bi trebali u kut. Sa magarećim šeširićem na glavi. Navedeni podaci nisu izmišljeni, nisu nam ih uvalili neki anti Milanovići ili anti ljevičari ili anti partizani ili anti... niti pro HDZ, pro ustaše ili pro četnici ili pro...To su podaci Svjetskog Ekonomskog Foruma. Kojeg li srama. Katastrofa. Milanović se hvali najboljom vladom ikada. A Večernji list i ostali hrvatski mediji šute. Svojom voljom ili...

BO
boreabo
18:20 17.07.2015.

Kad bi već posuđivali nekog , mislim da bi zgodnije bilo posuditi Grcima Vilima Ribića , još jednog " foteljskog socijalistu" - teoretičara...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije