Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJELI SU!

Zagreb dobio Eurocon 2012.!

European Science Fiction Society
ESFS
29.08.2010.
u 11:18

Dobre vijesti stižu nam iz Poljske, s ovogodišnjeg najvećeg okupljanja ljubitelja fantastike u Europi: za domaćina Eurocona 2012. odabran je - Zagreb!

Iz poljskog Ciezyna, koji je skupa s češkim Tešinom organizirao ovogodišnji Eurocon, sinoć je ljubiteljima fantastike u Hrvatskoj stigla sjajna vijest: Zagreb je odabran za organizatora Eurocona, najvećeg europskog okupljanja ljubitelja znanstvene fantastike i srodnih žanrova. Mala ali odabrana ekipa Zagrepčana, predvođena članovima udruge SFera, uspjela je dugogodišnje iskustvo u organiziranju SFeraKona, najvećeg takvog okupljanja u Hrvatskoj, i jednog od najvećih u Europi, iskoristiti za dobivanje sveeuropske konvencije 2012.

Eurocon je u Zagrebu već održan 1986., bio je iznimno uspio, a trebao je biti održan i 1992. što je spriječio rat.

Kulturna, a i gospodarsko-turistička važnost dobivanja Eurocona, koji će 2011. biti održan u Stockholmu, iznimno je velika, a posebno je bitno i to što je održavanje Eurocona, za koje se nadamo da će biti uspješno, zadnja stuba koju treba prijeći da bi se "dobio jackpot" - održavanje Worldcona, najvećeg svjetskog godišnjeg okupljanja ljubitelja znanstvene fantastike, koje se redovito održava u SAD-u, a samo svake treće-četvte godine izvan Amerike, i koje bi u Zagreb dovelo toliko gostiju da bi se samo zbog hotelijerstva i turizma to isplatilo dobiti, druge koristi da i ne spominjemo. Za Worldcon je konkurencija iznimno oštra, kao u sportu za organiziranje SP-a u nekom od popularnijih svjetskih sportova, i potrebne su godine i godine upornog rada, lobiranja i stvaranja veza i prijateljstava u fantastičarskoj zajednici da bi se tako nešto i ostvarilo. A cure i dečki iz SFere dobivanjem Eurocona napravili su veliki korak prema ostvarenju tog cilja.

Ključne riječi

Komentara 5

AU
autoritet
00:11 30.08.2010.

e ovo bi moglo ispast i kul

Avatar zanusi13
zanusi13
22:08 01.09.2010.

Ja sam mislio da je Juga u stvari bila Znanstveno Fantastična Republika Jugoslavija zbog onog SF ispred RJ, međutim, veća znan-fan je današnja Hrvatska i njena politička \'elita\', o ekonomiji da niti ne pričam... lol

OB
-obrisani-
11:52 29.08.2010.

Chapeau ! ;o)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije