Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pisac i gastronom

Veljko Barbieri obilježio 50. godišnjicu rada

Makarska: Gastronomski stručnjak i književnik Veljko Barbieri
Miroslav Lelas/PIXSELL
07.12.2023.
u 10:29

Barbieri svoju je novu zbirku pjesama u prozi "Numizmatika živog i neživog" predstavljenu u Matici Hrvatskoj u Zagrebu posvetio Tonku Maroeviću

U Matici Hrvatskoj u Zagrebu održan je Kolokvij u povodu 50. obljetnice književnog djelovanja Veljka Barbierija, romanopisca, pripovjedača, dramatičara i poznavatelja gastrokulinarskog umijeća.

Govorili su predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, Tomislav Domović, Slobodan Prosperov Novak, a Boris Biletić govorio je o Barbierijevoj novoj zbirci pjesama u prozi "Numizmatika živog i neživog". Riječ je o završnom dijelu njegove pjesničke trilogije započete naslovima "Sto koraka po šumi" (2009.) i "Sto šesnaest valova" (2016.).

U njoj Barbieri ispisuje meditativne posvete mediteranskom krajoliku i njegovim arhetipskim znakovima: maslini, moru, buri, kozi, kruhu. U toj poetskoj viziji Mediteran je prostor u kojemu se isprepliću antičko i kršćansko, mitološko i religiozno, tvoreći krajolik koji je i stvaran i imaginaran. Zbirku je Barbieri posvetio Tonku Maroeviću, uredniku njegove prve knjige "Priča o gospodinu Zaku". Iza autora rođenog u Splitu 1950. više je od 30 knjiga, nije objavljivao samo za vrijeme Domovinskog rata u kojem je aktivno sudjelovao. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije