Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2CELLOS u Areni

Važan koncert za popularizaciju klasike među mladima

Ivo Lipanović
arhiva VL
11.06.2012.
u 14:41

Maestro Lipanović sa Šulićem je prije već nastupao u Dubrovniku i obojicu violončelista smatra sjajnim glazbenicima s kojima bi u budućnosti želio raditi i nešto klasičnije

– Baš kao i sve dosadašnje “Opere pod zvijezdama”, ovaj koncert doživljavam kao dobru popularizaciju klasične glazbe, naročito za mlađu publiku – rekao nam je dan prije velikog spektakla u Areni maestro Ivo Lipanović. On će u prvom dijelu koncerta globalno slavnog dueta 2CELLOS dirigirati orkestrom Zagrebačke filharmonije.

Ovaj put nemam puno posla. Filharmonija nastupa u manjem sastavu i svirat ćemo Morriconeovu temu iz filma Misija, potom jednako poznatu i popularnu skladbu “Oblivion” Astora Piazzolle te nešto klasičniju Elegiju za violončelo i orkestar Gabriela Faurea – rekao nam je maestro Lipanović, te dodao kako mu se sviđa ideja da glazbenici filharmonije, jedan po jedan, svirajući zadnji stavak Haydnove Simfonije rastanka, napuste pozornicu i cijelu je prepuste Luki Šuliću i Stjepanu Hauseru. Maestro Lipanović sa Šulićem je prije već nastupao u Dubrovniku i obojicu violončelista smatra sjajnim glazbenicima s kojima bi u budućnosti želio raditi i nešto klasičnije.

Još otkako je 1986. na splitskom Peristilu ravnao izvedbom djela Carmina burana, maestro Lipanović je dirigent iskusan u velikim spektaklima pred tisućama gledatelja.

Komentara 2

ER
eric
16:26 11.06.2012.

"ovaj koncert doživljavam kao dobru popularizaciju klasične glazbe, naročito za mlađu publiku " Bu hu hu da ne povjeruješ. Prodaja ko na placu. Prihvatite se ozbiljnog posla pa će biti mladih na koncertima. Bezidejne, halapljive, sapuničarske, "ličnosti" kulturnog života. A i novinar P sudjeluje , svesrdno. Površnjak

AL
Alkana
20:20 11.06.2012.

Čula sam i kako su svirali još dok nisu bili planetrno popularni Dobri i ništa više. Ovo što sad rade - nek im je sa srećom ali me uopće ne zanima,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije