Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. dan festivala

Transcendentalni Wovenhand i berlinska electro veteranka Gudrun Gut na Žednom uhu

Wovenhand
Foto: Wovenhand Facebook-profil
1/2
23.05.2014.
u 13:41

Definitivno najjača karika večerašnjeg programa je Wowenhand u čiju se karizmatičnost hrvatska publika već uvjerila nekoliko puta u posljednje dvije godine.

Petnaesto izdanje festivala Žedno uho večeras ulazi u treći dan s odličnim programom na dvije lokacije. U pogonu Jedinstvo utočište će pronaći ljubitelji indieja i rocka dok će u susjednoj Močvari na svoje doći poklonici electro ritmova.

Definitivno najjača karika večerašnjeg programa je Wowenhand u čiju se karizmatičnost hrvatska publika već uvjerila nekoliko puta u posljednje dvije godine. Projekt Davida Eugenea Edwardsona, osnivača kultnih 16 Horsepower, moćan je transcendentalni RnR bend. Iza sebe imaju šest studijskih albuma, a na večerašnjem koncertu promovirat će posljednji album Refractory Obdurate.

Foto: ''

Prije njih nastupit će Matija Habijanec, osebujni krapinski prakantautor koji živi u Zagrebu. Nakon što je pod starim imenom Marshmallow u kućnim uvjetima snimio više od deset pod novim imenom The Marshmallow Notebooks snimio je album koji se prvo pojavio na internetu kao besplatni download, a onda i na vinilu koji je izašao za misterioznu izdavačku kućicu Noisy Night.

Močvaru će okupirati veteranka berlinske elektro-pop scene Gudrun Gut, minimalistička kantautorica čiji je posljednji album “Wildlife” (2012.) podjednako nahvalila i kritika i publika. Domaća dobro znana uzdanica Le Chocolat Noir, Siščanin koji cold electronicu, electro i synth/wave upakirava u hardverski klupski orijentirani zvuk, otkazao je nastup. Umjesto njega prije Gut će nastupiti DJ Per Le Cler koji će kasnije odraditi i after “Night on my side” - indie/alter rock party koji slavi 14-tu godišnjicu plesanja do sitnih jutarnji sati.

>>Dum Dum Girls ponovo u Zagrebu uoči 15. Žednog uha!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije