Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar otpora

Tko je Matula i otkud mu pravo?

'matula_nnn_kul_281111'
''
28.11.2011.
u 13:48

Interdisciplinarna izvedba podsjeća gledatelja da ne mora biti samo pasivni promatrač

Glumac Vilim Matula u prostoru kina Grič premijerno je predstavio svoj novi projekt, znakovitog naziva "Tko si ti i otkud ti pravo". 

U ovoj komornoj dramsko-plesno-glazbenoj izvedbi Matuli su se pridružili koreografkinja Irma Omerzo i glazbenik Stanko Kovačić, koji su, svatko umjetničkim alatima koje najbolje poznaje, publiku izložili diskursu kojim se vladajuća politička i ekonomska elita obraćaju običnom čovjeku.

Ganutljiv je njihov scenski apel za zdravim razumom, teatar otpora koji zatvoren u malom prostoru Griča može djelovati besmisleno ili utopistički, no svejedno je prijeko potreban kako bi, pa makar humorom, gledatelja podsjetio da ne mora biti samo pasivni promatrač društvenoga pada.

Pri tome se oslanjaju i na poeziju Branka Maleša iz zbirke "Vertigo", koja funkcionira kao smislen alat za dekonstrukciju kapitalističkih antivrijednosti i tranzicijskog moralnog kolapsa te izvrgavanje ruglu obrazaca predstavničke demokracije. Implicirajući da, usprkos naslovu predstave, svi mi imamo pravo na pobunu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije