Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeni spektakl

Svečano otvaranja festivala "Riječke ljetne noći 2010"

nada matošević
arhiva VL
27.06.2010.
u 11:01

Na pontonu smještenom u srcu riječke luke smjestit će se solisti, zbor i orkestar Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca koji će pod dirigentskom palicom maestre Nade Matošević izvesti glasovitu „Odu radosti“

U utorak, 29. lipnja ( u 21.30)  svečano se otvaraju  „Riječke ljetne noći“. Na pontonu smještenom u srcu riječke luke smjestit će se solisti, zbor i orkestar Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca koji će pod dirigentskom palicom maestre Nade Matošević (na slici) izvesti glasovitu „Odu radosti“, završni dio veličanstvene Beethovenove Devete simfonije. Solisti su sve redom sjajni operni pjevači Olga Kaminska, Sergej Kiselev, Kristina Kolar i Luciano Batinić.

Nakon toga  izvest će se i  „Ave Maria“ Giulija Caccinija,  u interpretaciji vrhunske hrvatske sopranistice, zvijezde riječke opere „Lucija di Lammermoor“ Ivane Lazar. Pozdravni govor intendantice Nade Matošević Orešković kao i govor riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela označit će početak Riječkih ljetnih noć. U luku će uploviti brodovi i brodice, veslači Pomorskog fakulteta, skupina za očuvanje baštine drvenih barki u svojim brodicama te nekoliko barki povijesne rekonstrukcije uveličat će ovaj događaj. Pirotehnički efekti i drugi atraktivni vizualni efekti bit će znak kraja svečanoga otvorenja ali i početka razdoblja u kojem će, kroz gotovo mjesec dana, Rijeka postati pozornicom na otvorenom. Ovaj glazbeni spektakl  Riječani i gosti njihovog grada  moći će pratiti s Gata Karoline Riječke, Rive Boduli i novog pomorsko-putničkog terminala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije