Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispiti na ADU

Svakako zapamtite studente iz klase Kreše Dolenčića

ADU, ispiti,klasa K. Dolenčića
Foto: arhiva VL
1/3
05.04.2012.
u 15:48

Kostime za obje predstave, uz pomoć kreatorice Sanje Jakupec, radili su studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta, a oni iz Dekamerona vrijedni su i muzejske izložbe i prave kazališne scene

Goldonijev Impresario iz Smirne te Boccacciov Dekameron ispitne su predstave glumačke klase redatelja Krešimira Dolenčića i redateljice Ivice Boban, diplomski ispit pete godine studija glume. I što je podjednako važno, i ove predstave svjedoče o načinu na koji ADU surađuje s drugim umjetničkim fakultetima jer su svi mladi kreativci ovdje ponovno na okupu.

Među diplomantima koje smo vidjeli u dvije različite predstave, koje osvajaju zajedničkom urnebesnom energijom, ima i već poznatih glumačkih lica. Prvi među njima, na žalost ponajprije iz neglumačkih razloga, jest Andrej Dojkić, a slijede Filipa Detelić, Ivan Bošnjak i Nataša Kopeč, koja je upravo na dan ispita osvojila i nagradu za najbolju sporednu ulogu na Naj, naj, naj festivalu u Žar ptici.

A nakon svega što smo vidjeli, svakako treba istaknuti nekoliko imena. Ona koja će javnost zasigurno dobro upoznati u skoroj budućnosti. Prva među jednakima je Mila Pavičević, dramaturginja Impresarija iz Smirne, studentica treće godine ADU. Njena, uvjetno rečeno, prerada glavnog Goldonijeva lika jedan je od najboljih komičnih likova koje smo u zadnje vrijeme vidjeli na našoj kazališnoj sceni – osebujan spoj tipičnog Muje iz vica i lika iz sveprisutnih turskih sapunica. Odlično ga glumi Slaven Španović. Zapamtite i njegovo ime, jer vjerojatno je jedan od najvećih budućih hrvatskih komičara.

Kostime za obje predstave, uz pomoć kreatorice Sanje Jakupec, radili su studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta, a oni iz Dekamerona vrijedni su i muzejske izložbe i stvarne kazališne scene. Usto, u Dekameronu blista ženski četverac. Zapamtite Milicu Manojlović, Ivu Babić, Dinku Vuković te posebno Mariju Šegvić.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
max45
15:24 07.04.2012.

Želim istaknuti da u članku nisu navedeni svi sudionici ispita, a koji su itekako zaslužni za uspjeh ispitne predstave u klasi K.Dolenčića. A to su redom; Ivana Zanjko, Sanja Drakulić, te Filip Lozić- poznat javnosti iz predstave kazališta Mala scena \"Kamenje\". Neznam iz kojih razloga je izostavljeno upravo ovo troje glumaca kojima ja osobno upućujem najveće pohvale!

NB
Nevena Balen
23:04 07.04.2012.

Poštovana gospođo Radović te uredništvo Večernji.hr, Željela bih ukazati na netočnu informaciju u samome članku. Kostimografi na obje predstave su Ines Nezirović, Nevena Balen, Slavica Motušič, Emilija Šušković Jakopac, Sanja Jakupec i Nikolina Medak - studentice MA-a kostimografije i teorijee mode (TTF). Ta informacija je uredno napisana u programskoj knjizici ispita koju ste nadam se procitali prije nego ste napisali i objavili ovaj članak. Sanja Jakupec jest priznata modna kreatorica, jedna od „Mustri“ , no također je i studentica MA kostimografije, ravnopravni član kostimografskog sektora ovog studentskog projekta u kojem svaka od nas ima svoje ime i prezime koje volimo vidjeti tocno napisano kada se negdje objavi kritika našeg rada. S poštovanjem, Nevena Balen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije