Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROFIL

Spotovi Leonarda Cohena na danima multimedije u Profilu

cohen
AFP
13.03.2010.
u 12:29

Budući da još uvijek nije objavljen Cohenov službeni DVD sa spotovima , a neki su odnedavno dostupni na njegovu službenom YouTube kanalu, riječ je o rijetkoj prilici da se vide svi Cohenovi spotovi.

Na danima multimedije u Profilu, danas, 13. ožujka. u Profil Megastoreu u Bogovićevoj 7, u 17 sati, prikazivat će se videospotovi Leonarda Cohena. Budući da još uvijek nije objavljen Cohenov službeni DVD sa spotovima , a neki su odnedavno dostupni na njegovu službenom YouTube kanalu, riječ je o rijetkoj prilici da se vide svi Cohenovi promotivni spotovi, rijetko prikazivani na zapadnim televizijama, ali poznati u našem dijelu Europe.

Leonard Cohen prati svoje albume videospotovima od samog začetka glazbenoga videoklipa kao umjetničke forme. 1983. producirao je nagrađeni polusatni videofilm i 'Am a Hotel', u kojemu glumi stanovnika hotela koji kroz pet Cohenovih klasičnih pjesama prati pet ljubavnih priča u hotelu. No prvi pravi Cohenov klip je 'Dance Me To The End Of Love', koji je 1984. režirala poznata francuska fotografkinja Dominique Issermann, koja je 1988. režirala i First We Take Manhattan. Uz te spotove, prikazat će se i Take This Waltz (1986), Closing Time (1992), The Future (1993), neobjavljeni spot za Democracy (1993), Dance Me To The End Of Love (Cohen Live, 1994), Because Of (2005), kao i nagrađivani spot In My Secret Life ugledne videoumjetnice Florije Sigismondi, koji je u Hrvatskoj 2001/2002. mjesecima bio na vrhovima top-ljestvice HTV-ove glazbene emisije Hit depo.

Oni koji ne stignu pogledati sve spotove u Profilu, mogu u spotovima uživati i zahvaljujući DVD izdanju Live in London (Sony Music/Menart), izdanom 2009. godine. To je ujedno i prvo Cohenovo službeno DVD izdanje na kojem je zabilježen koncert s prošlogodišnje turneje, s kojega je također nekoliko pjesama izdvojeno za televizijsko i online emitiranje.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nlukac11
nlukac11
13:26 13.03.2010.

cohen je živa legenda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije