Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Purcell u Zagrebu

Splitska izvedba Purcellove opere na Zagrebačkim ljetnim večerima

didona i enej u klovićevim dvorima
arhiv
08.07.2011.
u 14:06

U nedjelju 10. srpnja u Klovićevim dvorima na Gornjem gradu splitska glazbena škola Josipa Hatzea izvodi Purcellovu operu "Didona i Enej". Jedna od mentorica rada na predstavi bila je i operna diva Renata Pokupić.

Nakon splitske, i zagrebačka će publika u nedjelju 10. srpnja navečer u Klovićevim dvorima vidjeti komornu operu Henrya Purcella “Didona i Eneja” u izvedbi splitskih srednjoškolaca i profesionalaca iz Hrvatske i inozemstva. Njihova je mentorica bila i operna diva Renata Pokupić, a ukupni broj sudionika penje se na 150.

Operu izvode ansambli srednje Glazbene škole Josipa Haztea iz Splita, a valja spomenuti i učenike brojnih drugih mahom obrtničkih i umjetničkih škola koji su opremili predstavu. Gosti mentori su Nika Zlatarić, Katherine Fawcett, Jorge Jimenez, Jan Čižmaŕ i Benjamin Bayl. Redateljica je Marica Grgurinović, a scenograf Ozren Bakotić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije