Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Zagreb

Sanju Ivić Vlada bi trebala imenovati za v.d. intendanticu

'15.03.2011. Zagreb - Sjednica programskog vijeca HRT-a s novoizabranim clanovima,te izbor za predsjednika i dopredsjednika vijeca.Sanja Ivic Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
09.10.2013.
u 15:24

Sanja Ivić nije mogla komentirati vijest da su se Ministarstvo i Grad Zagreb usuglasili o njezinu postavljanju za v.d. intendanticu, jer o tome nema nikakvu službenu potvrdu

Hrvatska Vlada na današnjoj sjednici konačno bi trebala razriješiti Anu Lederer s mjesta intendantice Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a na mjesto vršiteljice dužnosti imenovati Sanju Ivić, zaposlenicu HNK i dugogodišnju ravnateljicu Drame HNK.

Sa Sanjom Ivić, koju je za v.d. intendanticu predložila ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, kao vršiteljicom dužnosti intendanta složio se i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, neslužbeno potvrđuju u Gradskom uredu za kulturu.

Sanja Ivić nije mogla komentirati vijest da su se Ministarstvo i Grad Zagreb usuglasili o njezinu postavljanju za v.d. intendanticu, jer o tome nema nikakvu službenu potvrdu. Isto tako nije odgovorila na pitanje hoće li se kandidirati za intendanticu HNK kada se raspiše natječaj, ali prema novim pravilima koje je nedavno postavio izmijenjeni Zakon o kazalištu.

U vremenu kada HNK nije imao upravu, dakle od 2. rujna ove godine ansambl Drame izveo je premijeru, i to dramu \"Na dnu\" Maksima Gorkoga. Još 1. rujna premijerno je izvedena predstava \"Michelangelo\" prema Miroslavu Krleži. Operna sezona počela je obnovom Verdijeva \"Falstaffa\", a baletna izvedbom \"Labuđeg jezera\".

Stara uprava HNK (čiji je član bila i Sanja Ivić) osmislila je cijelu sezonu. Najavljena baletna premijera \"Ane Karenjine\" ipak je odgođena, no za 25. listopada najavljena je i prva ovosezonska operna premijera, i to \"Ivica i Marica\" Engelberta Humperdincka. U međuvremenu HNK prodaje i pretplate.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije