Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncerti Zagrebačke filharmonije za Muzičku akademiju

Revija sviračkih talenata uz praizvedbu nove simfonije

Tina Horvat
Foto: Davor Višnjić/PIXSEL
16.01.2014.
u 00:01

Drugi koncert na redu je sutra, 17. siječnja, kada će pred Filharmoniju izaći i dva mlada dirigenta: Darijan Ivezić i Frano Kuss

Lijepo i hrabro oblikujući trilere na trubi Tina Horvat otvorila je u utorak navečer predstavljanje talenata Muzičke akademije uz orkestar Zagrebačke filharmonije u Lisinskom. Mlada glazbenica nastupila je u Koncertu za trubu i orkestar u Es-duru Johanna Nepomuka Hummela.

Uz nastupe altistice Tene Lebarić Rašković u Wagnerovom ciklusu Wesendonck Lider te Tomislava Damjanovića u Trećem koncertu za klavir i orkestar Sergeja Prokofjeva čuli smo i praizvedbu Simfonije elemenata Ivana Končića koji je pokazao temeljitu oboružanost skladateljskim alatima, a ne manjka mu ni dopadljivih ideja od kojih je u četiri stavka oblikovao logično i čvrsto povezanu cjelinu.

Nakon već iskusnog Tomislava Fačinija sljedeći koncert u petak 17. siječnja bit će važan ispit i za dva mlada dirigenta, Darijana Ivezića i Frana Kussa. Ivezić u prvom dijelu dirigira izvedbama uvertire Verdijeve opere Moć sudbine i Elgarovog Koncerta za violončelo i orkestar u kojem će solistica biti Latica Anić. Njegov kolega Kuss u drugom dijelu s orkestrom najprije prati trombonista Ivana Mučića u Larssonovom Concertinu za trombon i gudače br. 7, op. 45, potom pijanisticu Brigitu Vilč u Ravelovom Koncertu za lijevu ruku u D-duru, a koncert zaključuje Lisztovom simfonijskom poemom Les Preludes.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije