Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Magija

Radionica Character design Marka Prpića Zetsa u Laubi

boonar radionica
arhiva
24.05.2012.
u 10:07

Radionica je namijenjena starijima od 14 godina koji i dalje vole crtiće, kao i onima koji imaju više od 30, a i dalje igraju igrice. Cijena je 1650 kuna i plaća se u tri rate

Marko Prpić Zets, član studija BOONAR, u Laubi od 5. lipnja održava radionice, a polaznike će uvesti u tajni život likova iz bajki, stripova, filmova, crtića i videoigara. Pokazat će ne samo kako osmisliti i oblikovati likove nego i otkriti neke zakonitosti magičnih svjetova u kojem likovi žive – kako je moguće da neki superheroji lete bez krila? Zašto su zečevi glavne face u svijetu imaginarnih likova? Zašto nevjerojatno loše nacrtani likovi mogu pobrati svjetsku slavu? (Zapravo nemamo pravi odgovor na ovo pitanje).  Zašto dizajn onog mitskog bića koje ima tijelo konja, a umjesto glave torzo mišićavog muškarca, nema previše smisla? (No mora se priznati da izgleda zanimljivo) Kako zaraditi na likovima koje ste sami osmislili? Koji De je pravi De? 2De ili 3De? Zašto se ne smijete zaposliti u Disneyju?

Radionica je namijenjena starijima od 14 godina koji i dalje vole crtiće, kao i onima koji imaju više od 30, a i dalje igraju igrice... Radionica će se održavati dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom navečer po dva sata, a ukupno će biti 12 radionica. Boonar prima do 15 polaznika koji će proći sljedeće teme: uvod u svijet likova iz mašte – upoznavanje s radom poznatih i nešto manje poznatih hrvatskih i stranih umjetnika koji se bave dizajnom likova – anatomija – tehnike i stilovi – tržište i mogućnost zarade – analog vs. digital.

Cijena je radionice 1650 kuna, plaća se u tri rate, a za gotovinsko plaćanje postoji 10 posto popusta. Poželjno je da svaki polaznik ima svoj laptop i grafički tablet poput WACOM INTUOUS ili njemu sličan, no nije uvjet. Prijave se primaju do 1. lipnja na e-mail: info@lauba.hr ili +385 (0)1 630 2115. 

O voditelju radionice: Marko Prpić Zets samostalni je umjetnik iz Zagreba. Osnivač je studija Boonar i jedan od pokretača umjetničke inicijative Boonika. Član je i No New Enemies Networka (Belgija). Više o njemu na web stranici – zetsology.com. O studiju  Boonar: Iz Boonika communityja rodio se Boonar.com – prvi regionalni kreativni studio sačinjen od isključivo freelance autora, dizajnera, copywritera, umjetnika, ilustratora, animatora, developera i općenito kreativaca. Osim Boonara treba spomenuti i projekt Booteeq.net stvoren s ciljem da autorima širom svijeta omogući komercijalnu distribuciju njihovog rada.

Više informacija: http://lauba.hr/hr/kalendar-10/upisi-u-tijeku-character-design-by-marko-prpic-zets-767/

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije