Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči premijere u HNK Zagreb

Pristojnost je nalagala ne izbaciti ni zarez iz “Tri zime” Tene Štivičić

Autorska i glumačka ekipa "Tri zime"
Foto: Marko Lukunć/PIXSELL
26.04.2016.
u 11:31

Tena Štivičić naglašava da je ovo drama o jednoj obitelji punoj jakih žena, ali drama u kojoj se prelama hrvatska povijest, i to ona od 1918. , preko 1945., pa sve do 2011. godine

U subotu 30. travnja na sceni HNK Zagreb vidjet ćemo hrvatsku praizvedbu već slavne i nagrađivane “Tri zime” Tene Štivičić, drame koja je svoj put počela na londonskim “daskama koje život znače”, da bi prošlog tjedna bila praizvedena i u Ljubljani. Nije stoga nimalo čudno da je Ivica Buljan, ravnatelj Drame HNK Zagreb, koji režira zagrebačke “Tri zime”, atmosferu iščekivanja usporedio s nekim davnim prošlim vremenima kada su se čekala uprizorenja novih Krležinih naslova.

– Ovo je tako dobro napisana drama da bi posebno sada, u hrvatskoj praizvedbi, bilo nepristojno iz nje izbaciti ijedan jedini zarez – rekao je jučer novinarima Ivica Buljan.

Redatelj se odlučio na verziju “Tri zime”, na tekst koji je imao i svjetsku premijeru, iako je u međuvremenu izašla knjiga “Tri zime” za koju je autorica nadopisala i “Četvrtu zimu”, svojevrsni početak svih zbivanja u obitelji čija se povijest odvija u jednoj bogataškoj kući na Pantovčaku.

Autorica Tena Štivičić naglašava da je ovo drama o jednoj obitelji punoj jakih žena, ali drama u kojoj se prelama hrvatska povijest, i to ona od 1918. , preko 1945., pa sve do  2011. godine. I glumački ansambl predvode jake žene. Tu su Alma Prica, Ksenija Marinković, Nina Violić, Jadranka Đokić...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije