Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 95. GODINI

Preminuo poznati češki književnik Milan Kundera

Abraham Pisarek
12.07.2023.
u 11:28

Milan Kundera pisac je češkog podrijetla, no emigrirao je u Francusku 1975. zbog kritiziranja sovjetske invazije na Čehoslovačku 1968.

Preminuo je pisac češkog podrijetla Milan Kundera, objavila je ove srijede Češka televizija. Poznati pisac imao je 94 godine, a jedno od njegovih najpoznatijih djela bila je knjiga "Nepodnošljiva lakoća postojanja".

Kundera je osvojio pohvale za svoj stil oslikavanja tema i likova koji lebde između ovozemaljske stvarnosti svakodnevnog života i uzvišenog svijeta ideja, prenosi Reuters.

Rođen je u češkom gradu Brnu, ali je 1975. emigrirao u Francusku nakon što je bio izopćen zbog kritiziranja sovjetske invazije na Čehoslovačku 1968. godine. Inače, Kunderi i njegovoj supruzi Veri vraćeno je državljanstvo 2019. godine, nakon 40 godina, i to na prijedlog češkog premijera Andreja Babiša.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
11:42 12.07.2023.

Veliki češki pisac. Ponosan sam jer sam pročitao sve njegove knjige objavljene kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije