Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROJAC NAPUSTIO MCA

Preminuo Adam Yauch iz Beastie Boysa

beastie boys (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.05.2012.
u 20:11

Uzrok smrti 47-godišnjeg glazbenika još nije poznat no mnogi nagađaju da bi mogao biti povezan s tumorom žlijezde slinovnice koji je Adamu dijagnosticiran u srpnju 2009. godine.

Adam Yauch poznat kao MCA, član legendarne njujorške hip hop trojke, preminuo je u petak, objavio je Huffington Post.

Uzrok smrti 47-godišnjeg glazbenika još nije poznat no mnogi nagađaju da bi mogao biti povezan s tumorom žlijezde slinovnice koji je Adamu dijagnosticiran u srpnju 2009. godine. Grupa je tada otkazala turneju i izdavanje novog albuma, a Yauch se podrvgnuo liječenju koje je, kako je prošle godine sam objavio, dalo rezultate.

Nakon Run -D.M.C. i Grandmaster Flash and the Furious Five, Beastie Boys postali su treći rap sastav koji je ušao u Rock and Roll Hall of Fame, no trojka je u ožujku ove godine propustila doći na vlastitu inauguraciju u Cleveland pa su mediji ponovo počeli spekulirati o pogoršanju Adamova zdravstvenog stanja.

Yauch je bio član grupe od njenog formiranja, odnosno od 1981. godine, a u sastavu je  zajedno sa Adamom ''Ad-Rock'' Horovitzom i Michaelom ''Mike D'' Diamondom nastupao od 1982. godine. Trojka je od tad izdala osam uspješnih albuma, među kojima su i klasici Licensed to Ill iz 1986. i Ill Communication iz 1994. Kao jedni od pionira hip hop i rap scene, Beastie Boy izvršili su golem utjecaj na globalnu glazbenu scenu, ne samo u definiranju žanra već i u njegovu populariziranju.

Gorljivi sljedbenik budizma MCA bio je poznat i po organizaciji niza koncerata za oslobođenje Tibeta, a posljednjih godina bavio se i filmskom produkcijom. Osnovao je tvrtku Oscilloscope Laboratories koja je producirala nekoliko zapaženih filmova kao što su Wendy i Lucy te dokumentarac o londonskom uličnom umjetniku Banksyju Exit Through the Gift Shop.

Ključne riječi

Komentara 3

BA
Bajum
21:21 04.05.2012.

Tužna vijest :(

BO
Booyaka620
13:08 05.05.2012.

Znao sam da je bolestan, ali me vijest ipak neugodno iznenadila.. Šteta, jer ovo znači i definitivni kraj Beastie Boysa.. Počivao u miru.

Avatar billybull
billybull
18:24 06.05.2012.

iz Beastie Boys, ili iz grupe Beastie Boys, ne iz Beastie boysA...nisu Beatlesi nego Beatles, nisu Stonesi nego stones...itd, itd...uostalom, jesu li nasi bendovi parni valjak i prljavo kazaliste, ili parni valjci i prljavi kazalistarci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije