Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

Predstavljen program 18. Novaljskog trijatra

Predstavljen program 18. Novaljskog trijatra
Foto: Ines Novković
1/11
04.07.2023.
u 09:36

Svečano otvaranje 18. Novaljskog trijatra na ljetnoj pozornicu u Novalji održat će se u nedjelju 9. srpnja predstavom Otočka terca uz sjajno razigrane Branku Petrić Fehmiu, Oliveru Baljak i Anu Vilenicu, dok režiju potpisuje mladi redatelj Ivan Vanja Alač.

Na konferenciji za medije na kojem je predstavljen program ovogodišnjeg Festivala, prisustvovao je i gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo te ravnateljica Centra za kulturu Grada Novalje Margareta Škunca Čepulo.
Nastupio je Ivan Colarić na klaviru te je održana i tradicionalna dodjela nagrade Kate Novaljka glumici ili glumcu koji su ostali u najljepšem sjećanju iz odigranih prošlogodišnjih predstava. Ove je godina nagrada pripala Bernardu Tomiću za njegovu ulogu u predstavi Flex Kunst teatra.

Foto: Ines Novković

Proteklih godina Festival je ugostio respektabilan broj kazališnih družina a više stotina glumaca nastupilo je na novaljskim i lunjskim pozornicama pred nekoliko desetaka tisuća gledatelja.
 

Svake ljetne nedjelje dolaskom gledatelja na izabrane predstave dobivamo dokaz da je festival postao nezaobilazan dio ljetne ponude kulturnih događanja na otoku Pagu. Stvaranjem festivala i dugogodišnjim odabirom predstava koje će doći u Novalju pod okriljem Novaljskog trijatra preuzeo sam odgovornost pred publikom, ali i pred kolegama, rekao je Goran Grgić umjetnički ravnatelj Novaljskog trijatra, istaknuvši kako dugogodišnjim pratiteljima kazališnih predstava želi pokazati najbolje od ponuđenih putujućih družina, a glumcima pokušava osigurati najbolje uvjete za kvalitetnu glumačku izvedbu.

Foto: Ines Novković

Nakon svečanog otvorenja 19. srpnja slijedi gostovanje virovitičkog kazališta s jednom od najboljih modernih francuskih komedija zabune Budala za večeru Francisa Vebera u izvedbi velike glumačke ekipe pod glumačkim i redateljskim vodstvom Draško Zidara.
Nedjelju nakon toga dolazi dvojac koji garantira zabavu i kvalitetnu igru – Borko Perić i Filip Detelić s predstavom Direkt u glavu. Zadnja predstava u srpnju će biti Hotel Nostalgija, novi naslov kazališta Lectirum s kojim su već počeli skupljati nagrade po raznim festivalima. 

Foto: Ines Novković

U kolovozu publiku očekuju predstave Stambeno pitanje Scene Gorica u kojoj igraju Đorđe Kukuljica, Barbara Nola, Mladen Kovačić i Mia Krajcar; Slučajni susret u sex shopu Teatra Rugantino s Ivanom Boban i Davorom Svedružićem; Beba Kerekeš teatra u kojoj igraju Mirna Medaković Stepinac i Ljubomir Kerekeš  i na kraju monodrama Pračovjek u izvedbi Peđe Gvozdića.

Siguran sam da će i u ovom 18. izdanju Novaljskog trijatra biti izvrsnih  glumačkih izvedbi i da ćemo i ove godine stvoriti kazališnu oazu u Novalji, zaključio je Goran Grgić te pozvao publiku na Ljetnu pozornicu gdje će kulturno ljeto trajati sve do 27. kolovoza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije