Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROVINJ

Predstavljanje knjige Davora Hrvoja "Jazz Vibrations"

jazz
30.06.2011.
u 20:02

Jazzoljupci među ostalim mogu otkriti i kako je Thelonious Monk dobio prezime Monk te mnoge druge zanimljivosti iz života šezdesetak jazz glazbenika s kojima je Davor Hrvoj radio intervjue i objavio ih u knjizi “Jazz Vibrations”

U sklopu Avantgarde Jazz festivala i koncerta New Gary Barton Quarteta, na travnjaku hotela Eden u Rovinju 1. srpnja u 20.30 sati bit će predstavljena knjiga Davora Hrvoja "Jazz vibrations - razgovori s jazz glazbenicima". Jazzoljupci tako u njoj među ostalim mogu otkriti i kako je Thelonious Monk dobio prezime Monk, zatim zanimljive pojedinosti iz života legendarnog vibrafonista Garyja Burtona, kao i zašto Sonny Rollins tvrdi da je jazz uzvišena umjetnička forma, ali i odraz prirode.

No, to nije sve.  Toshiko Akiyoshi, Monty Alexander, Terence Blanchard, Randy Brecker, Dee Dee Bridgewater, Regina Carter, Billy Cobham, Kurt Elling, Jim Hall, Roy Hargrove, Dave Holland, Lee Konitz, Dianne Reeves, Gonzalo Rubalcaba samo su neka od šezdesetak jazz glazbenika s kojima je autor Davor Hrvoj imao čast raditi intervjue i objaviti ih u knjizi “Jazz Vibrations”. Knjiga je nastavak uspješnog izdanja objavljenog krajem prošle godine “Jazz Connections”. Uz zanimljive razgovore objavljene su i fotografije koje je Davor Hrvoj snimio na koncertima jazz glazbenika intervjuirajući ih. Autor knjige poznati je novinar, poznavatelj glazbe i zaljubljenik u jazz glazbu, stoga njegovi intervjui obiluju zanimljivim informacijama i anegdotama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije