Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oblikovali žanr

Povijest rocka pisali su The Stooges, The Hollies, Abba...

Benny Andersson
AFP
16.03.2010.
u 17:18

Zagrižene rokere iznenadila je vijest o novim imenima u Rock and Roll Hall of Fame, kultnom glazbenom muzeju koji svake godine osvježava popis najzaslužnijih za razvoj žanra.

Zagrižene rokere iznenadila je vijest o novim imenima u Rock and Roll Hall of Fame, kultnom glazbenom muzeju koji svake godine osvježava popis najzaslužnijih za razvoj žanra.

Izvođači uvršteni u popis najvećih su: The Stooges Iggyja Popa, The Hollies, Genesis, Jimmy Cliff i - švedska pop skupina Abba!

Ta je vijest razjarila fanove Kissa, Red Hot Chilli Peppersa i drugh sastava koji su također bili nominirani, ali nisu uspjeli upasti na prestižni popis najvećih.

Kažu, eurovizijska atrakcija sigurno je zadužila diskoglazbu, neke od njihovih pjesama već su davno dosegle status evergreena, no nemaju što tražiti na popisu najvećih rock-izvođača!

Ili ipak imaju? Rock and Roll Hall of Fame već dugo nije bastion punokrvnog rocka. Možda nije ni zamišljen da bude. Ipak se na njegovu popisu najvećih šepure Elton John, Bee Geesi i drugi izvođači koji su daleko od tvrdih rokera kakve neki priželjkuju u poznatom muzeju. Muzejski kriteriji vrte se oko broja prodanih ploča, a ne količine opakih riffova. Na kraju krajeva, Hall of Fame nije univerzalni kriterij “pravih” i “krivih” rock -zvođača, već subjektivna muzejska oda glazbenicima koji su na neki način oblikovali generacije.

Komentara 3

OB
-obrisani-
17:28 16.03.2010.

da ti neki su od tih su se igrali-Rocka,..dok one prave njih 16 su koknuli Mafija iz Show-biznisa,..jer nisu stili slusáti njihove komande...!!

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
17:46 16.03.2010.

dobro da još nisu na listu deli halida bešlića i slavicu cukteraš......dal uopće ovi znaju kaj je rock???

OV
over
21:31 16.03.2010.

odavno je poznato da je dancing queen stara rockerska himna :p

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije