Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u Exitu

"Pluća" u izvedbi Jadranke Đokić i Amara Bukvića

Jadranka Đokić i Amar Bukvić u sceni predstve
Foto: arhiva Exit
23.11.2016.
u 11:40

Oni su mladi, obrazovani i ekološki osvješteni. No, što kada On "predloži dijete"?

Teatar Exit, u  koprodukciji s Gradskim kazalištem Sisak, predstavlja novi projekt -  zanimljiv komad jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice, Duncana Macmillana, čiji tekstovi preispituju probleme roditeljstva, klimatskih promjena te iscrpljivanja resursa našeg planeta. Upravo o tome govori i drama "Pluća" koja je sisačku premijeru imala u ponedjeljak,  21. studenog, a u Zagrebu se publici predstavlja u subotu,  26. studenog. U  središtu priče je mladi par kojeg glume Jadranka Đokić i  Amar Bukvić. Predstavu je režirala Aida Bukvić.

Oni su mladi, obrazovani i ekološki osvješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. U trenutku kada On "predloži dijete" počinju nedoumice.  Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten?! Ali to je tek jedna od njihovih dilema.  Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

Ukratko, "Pluća" su na inozemsnim scena veliki hkazališni hit, jer riječ je o  duhovitom, emotivnom, ali i brutalno iskrenom komadu koji govori o današnjm genaracijama, njihovom  mentalnom sklopu, nesigurnostima, stilu životu... Čini se da "voze" mentalni slalom prepun sumnji i  strahov, ali i  potrebe za osjećajem bliskosti...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije