Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

Objava finalista izdašne VBZ-ove nagrade za neobjavljeni roman

aleksandar novaković
davor višnjić/pixell
03.11.2011.
u 13:44

Pobjedniku će, osim tiskanja romana, biti dodijeljena i novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000 kuna

U završni krug Nagrade VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman u 2011. godini ušlo je 18 rukopisa:

Djevojka koja je pala s Marsa (šifra: Efharisto), Usoljene srdele (šifra: Kremen), Vila Ema (šifra: Minja), Jesti u Dalmaciji (šifra: istipiti), Inkapsulirana tijela (šifra: Bilježnica), Copperfield (šifra: Copperfield), Hrvatski Europučanin (šifra: Albatros), Rođeni na Dan mrtvih, umrli na Dan svih svetih (šifra: Evlija), Ovo nije nova predstava o ratu (šifra: Zg-actor-0001), Nije ovo Twin Peaks (šifra: Pulenat), Bife Frojd (šifra: Skiros), Magda u spokoju iluzije (šifra: Black Beauty), Naročito ljeti (šifra: safe_from_harm 188), Zbirka zbrke (šifra: DTF), Unatoč prirodi i društvu (šifra: Mica Popaj), Usamljenici (šifra: Šabato), Nađi me (šifra: Panteleon), 3) i Paklena šljiva (šifra: Kotež).

Finaliste je odabrao žiri u sastavu Julijana Matanović, Strahimir Primorac, Zoran Ferić, Mile Stojić i Vladimir Arsenijević. Odluku o pobjedniku, žiri će, već tradicionalno, objaviti na ovogodišnjem Interliberu, na konferenciji za novinare koja će se održati u petak 11. studenoga, dok će se svečana dodjela i obilježavanje vrijednog jubileja ove nagrade upriličiti naknadno.

Na ovogodišnji jubilarni, deseti po redu natječaj VBZ-a pristiglo je 112 rukopisa, s obveznim šiframa. To je rekordan broj romana, barem kada je riječ o posljednjim godinama, ističu u ovoj izdavačkoj kući, koja je odlučila zadržati izdašnu nagradu i u ovim recesijskim vremenima. Pobjedniku natječaja, osim tiskanja romana, bit će dodijeljena i novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije