Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Film

Na Sarajevo film festival stigao glavni gost Morgan Freeman

morgan freeman
arhiva VL
28.07.2010.
u 18:45

Najviše interesa pobuđuju filmovi domaćih autora – “Sevdah za Karima” Jasmina Durakovića i “Jasmina” Nedžada Begovića.

Iznimno bogat program na ovogodišnjem Sarajevskom filmskom festivalu jučer je potpuno zasjenio dolazak glavne zvijezde festivala, oskarovca Morgana Freemana. On će u Sarajevu provesti idućih nekoliko dana, a upravo će njegovo posljednje ostvarenje, film “Invictus”, u kojem glumi Nelsona Madelu, u subotu i zatvoriti 16. SFF.

Kiša kvari sve planove

Tijekom boravka u Sarajevu Freeman će se susresti i s mladim filmskim profesionalcima iz regije, sudionicima Sarajevo Talent Campusa, a za nedjelju je predviđen njegov odlazak na Dubrovnik Film Meetings. Nasmijani i opušteni Freeman u Sarajevo je, čini se, donio i sunčano vrijeme. Organizatori se već danima muče zbog loših vremenskih uvjeta, koji su ih primorali da gotovo sve projekcije iz otvorenih ljetnih kina prebace u zatvorene prostore. Vremenska prognoza je zato najtraženija informacija ovih dana u Sarajevu, a organizatori se nadaju da će barem posljednja tri festivalska dana proći bez kiše. Problema s posjetom projekcijama nema, a posebno velik interes vlada za glavni natjecateljski program i “ljetno kino”, u kojem se prikazuju nova hollywoodska ostvarenja. Publika je već imala prigodu vidjeti više od polovine filmova koji se natječu za “Srce Sarajeva”.

Kako se moglo i očekivati, najviše interesa pobuđuju filmovi domaćih autora, “Sevdah za Karima” Jasmina Durakovića i “Jasmina” Nedžada Begovića iako je generalna ocjena da je konkurencija ove godine vrlo ujednačena. Upravo zbog toga stručni ocjenjivački sud, u kojem je i hrvatski glumac Leon Lučev, neće imati nimalo lak zadatak. Hrvatskih filmova nema u glavnom natjecateljskom programu, ali su ljubitelji filma iz Hrvatske među najbrojnijim sarajevskim gostima ovih dana.

Strka oko Severine

Za razliku od glavnog, hrvatski filmovi dominiraju u natjecateljskom programu za kratki film. Među jedanaest filmova u ovoj konkurenciji čak su tri iz Hrvatske: “Crveno” Sonje Tarokić, “Žuti mjesec” Zvonimira Jukića i “Nespavanje ne ubija” Marka Meštrovića. U natjecateljskom programu za dokumentarni film također su tri hrvatska ostvarenja: “Zajedno” Nenada Puhovskog, “Mila traži Senidu” Roberta Zubera i “Ciklusi” Vladimira Gojuna.

A od Hrvata pozornost najviše privlači Severina, koja se nakon vrlo posjećenog koncerta prošetala crvenim tepihom u pratnji svog dečka Slavka.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
20:53 28.07.2010.

a jest ružan u 3pm

MA
maraton
21:43 28.07.2010.

Nemojte više pisat o Severini jer ona nije jedinica mjere za Hrvatice.Ona podje u BiH radi provoda dok joj njen Slavko jede ćevapćiće.Sva je podbotila od sexa i bilo bi najbolje da ostene u BiH. a zatim pitanje:šta je namaavažan taj festival u Sarajevu?Ništa osim šta je neko nostalgićan i uvik ga interesira šta se dodadja na prostorima bivše države.Jadno.Ali nam nije dosta reklame za mobitel od onoga Bosanca na \"našoj\" televiziji.Ne kupujte te mobitele jer ako u nas nema dobrih osoba za reklamu onda nam ne tribaju ni mobiteli,ni BiH,ni njihovi gosti na moru a ni sarajevski filmski festival.

SM
SMITSMIT
12:19 29.07.2010.

SVE SU HRVATE PROTJERALI MALI ZELENI... tolerancije nula bodova... Koja jeftina prestava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije