Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam knjige

Na Interliberu predstavljaju novi roman Michela Houellebecqa

'13.11.2008., Zagreb - Interliber, sajam knjiga.  Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/P'
07.11.2011.
u 16:16

Na Interliber dolazi 240 izlagača iz deset zemalja, dok će na svim sajmovima biti ukupno 796 izlagača iz 23 zemlje

Sutra se otvara 34. Interliber, koji ima čak osam izdavača više nego lani, a ulaz je i dalje besplatan. Zbog toga nije najsretniji novi direktor Zagrebačkog velesajma Igor Rađenović, koji je pozvao publiku i na još četiri sajma koji se održavaju paralelno sa Interliberom, a to su Inova, Zimski show, Sajam glazbe i multimedije uz uskrsnuli Inforestart te Educu.

– U Interliber smo uložili 250.000 kuna, ali nema nas na jumbo plakatima jer su ih zauzele političke stranke – kaže Zoran Ušurić, voditelj Interlibera, koji uvjerava da će na Interliberu biti cijela izdavačka branša i da je tu riječ o velikoj slastičarnici s prekrasnim kolačima.

– Ove smo godine imali izvrsne pregovore s Velikom Britanijom kao zemljom partnerom, ali sve je zapelo u Londonu. Možda u 2012. napravimo korak više – kaže.

A na Interliber dolazi 240 izlagača iz deset zemalja, dok će na svim sajmovima biti ukupno 796 izlagača iz 23 zemlje na 27.000 četvornih metara prostora u čak šest paviljona. Profil i VBZ proslavit će dvadeset godina postojanja, s time što će VBZ deseti put objaviti tko je dobitnik nagrade za najbolji neobjavljeni roman vrijedne 100.000 kuna. A na Interliberu će isti nakladnik predstaviti i novi Goncourtovom nagradom nagrađen roman Michela Houellebecqa “Karta i teritorij”, objavljen 
u suradnji s Litterisom Dražena Katunarića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije