Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diplomac u Komediji

Mnogi će se pronaći u našoj priči o gospođi Robinson

Ivan Magud  i Sanja Marin,
pixsell
24.01.2013.
u 23:03

Ivan Magud priznaje kako doslovno svi imaju ideju o tome kako bi on to trebao igrati Bena. Njegova gospođaRobinson Sanja Marin se na to nadovezuje da ona nije čula ni jedan savjet, već da glavno pitanje glasi: "Hoćeš li biti gola?"

Na sam spomen Diplomca, muškarcima se obično zacakle oči. Oni iskreniji reći će: – Nema mladca koji nije maštao o svojoj gospođi Robinson. Ivan Magud, mladi glumac koji kao gost u kazalištu Komedija upravo priprema ulogu Benjamina Braddocka na to spremno odgovara:

– O da!

Njegova gospođa Robinson je Sanja Marin u predstavi Diplomac koju režira Aida Bukvić, koju ćemo premijerno vidjeti 13. veljače. Priču o mladiću punom ideala kojeg zavodi gospođa Robinson svjetski je poznata zbog slavnog filma redatelja Mikea Nicholsa s Dustinom Hoffmanom u naslovnoj ulozi. Zanimljivo je da je Hoffman imao čak 30 godina kada je snimio taj film i zato se Ivan smije kada objašnjava da je on ovu ulogu iz snova dobio pet godina ranije. Ipak, oboje je glumaca svjesno koliko je velik teret na njihovim plećima:

– Te slavne role iz filma moraju ti biti tu negdje, u primozgu. To jest dodatni izazov, ali s druge strane, ovo je teatar, mi ovu poznatu priču radimo u drugom mediju – objašnjava Sanja Marin, dugogodišnja zvijezda kazališta Komedija koju publika pamti i po brojnim ulogama u Histrionima, ali i na televiziji.

 

Svi znaju kako

Ivan pak potvrđuje njene riječi da se nisu željeli previše opteretiti slavnim uzorima i priznaje da mu je \"zabranjeno\" gledanje filma. Na suradnju u Komediju ovog je mladog glumca (kazališna ga publika zna iz Buljanova \"Kiklopa\", Pandurove \"Medeje\", ali ponajprije po odličnoj ulozi u \"Kati Kapuralici\" redatelja Darija Harjačeka, za koju je bio nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta za najboljeg mladog glumca) pozvala redateljica Aida Bukvić, koja ga zna još s Akademije.

– Naravno da mi Dustin visi za vratom, ali veća su opterećenja svi komentari uokolo – kaže Ivan i priznaje kako doslovno svi imaju ideju o tome kako bi on to trebao igrati Bena.

Sanja se na to nadovezuje da ona nije čula ni jedan savjet, već da glavno pitanje glasi: \"Hoćeš li biti gola?\" No, tu dilemu riješit će tek premijera predstave.

Oboje objašnjavaju da nije bilo pritisaka zbog slavnih filmskih uzora, štoviše, kažu, osnovna je namjera bila napraviti Komedijinu priču s poznatim motivom mladog muškarca i starije žene, što nas je nužno odvelo u raspravu koliko se od 1967. godine, kada je snimljen film koji je sablaznio svojom pričom, mnogo toga promijenilo u poimanju ljudske seksualnosti.

– Mislim da jako korespondiramo i s našim vremenom – kaže Sanja. Oboje su se složili da bi se mnogi dečki, a bogami i mnoge žene, mogli pronaći u ovoj priči iako ona danas ne nosi isti skandalozni naboj.

 

Sadomazo utjecaj

Pitamo ih jesu li svjesni da je motiv gđe Robinson vrlo prisutan i u trenutačnom književnom hitu \"Pedeset nijansi sive\", ali u sadomazo varijanti.

– Baš smo razmišljali o uvođenju nekih bičeva – kroz smijeh kaže Sanja i dodaje da bi za korištenje komercijalnog potencijala slavne knjige trebalo pitati redateljicu. Ivan pak kaže da je svjestan da nema mladog glumca koji ne mašta o ulozi glavnog junaka slavne ljubavne trilogije, osim njega samoga, te ističe: – Ne nalazim ništa u tom gospodinu Sivom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije