Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
schmidtov film

'Ljudožder vegetarijanac' hrvatski je kandidat za Oscara

Bechamovi u Armaniju
Foto: Emporio Armani
1/2
14.09.2012.
u 14:14

Film redatelja Branka Schmidta snimljen je u koprodukciji HRT-a i TELEFILMA po predlošku Ive Balenovića

Film "Ljudožder vegetarijanac" tajnim je glasovanjem sedamnaestero članova komisije Hrvatskog društva filmskih djelatnika izabran za predstavnika hrvatske kinematografije u selekcijskom procesu američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti za nagradu Oscar u kategoriji "najbolji strani film". Film redatelja Branka Schmidta snimljen je u koprodukciji HRT-a i TELEFILMA po predlošku Ive Balenovića, a glavnu ulogu beskrupuloznog ginekologa igra Rene Bitorajac.

>> "Ljudožder vegetarijanac" našem društvu daje najtežu dijagnozu

U konkurenciji za izbor bili su još i filmovi "Cvjetni trg" redatelja Krste Papića, "Ćaća" Dalibora Matanića, "Fleke" Alda Tardozzia, "Koko i duhovi" Daniela Kušana i "Noćni brodovi" Igora Mirkovića.

Ključne riječi

Komentara 3

ĆA
ćaćaća
15:21 14.09.2012.

sreća da se svi mogu kandidirati za oscara:)

Avatar aherts_
aherts_
17:32 14.09.2012.

Vrhunski film! Uostalom, film B.Schmidta uz nasl.ulogu R.Bitorajca mora biti u vrhu. A ovaj film je sigurno na vrhu vrhova.

OB
-obrisani-
21:33 15.09.2012.

Stvaralaštvo mračnih umjetničkih djela, u skladu je sa mračnom svakodnevicom besperspektivne rvacke zbiljnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije