Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Remek-djelo

Je li otkrivena lokacija na kojoj je Da Vinci slikao Mona Lisu?

Mona Lisa
arhiva VL
10.01.2011.
u 13:23

Talijanska povjesničarka umjetnosti Carla Glori tvrdi da je, proučavajući pozadinu slavnog portreta, otkrila lokaciju na koju je Leonardo posjeo svoj model - ispred mosta u Bobbiju

Otkako je zadivila svijet, Mona Lisa, slavno djelo Leonarda da Vincija, ne prestaje "proizvoditi" teorije o svom postanku. Najnovija u nizu, naravno, dolazi iz Italije i tvrdi da je pronađena geografska lokacija na kojoj je slavni umjetnik slikao svoju damu misterioznog smješka. Talijanska povjesničarka umjetnosti Carla Glori tvrdi da je, proučavajući pozadinu slavnog portreta, otkrila lokaciju na koju je Leonardo posjeo svoj model.

Ona, naime, tvrdi da je most koji se nazire u pozadini slike zapravo most koji je nekada postojao u Bobbiju, selu u sjevernoj Italiji nedaleko od Piacenze. Dapače, tvrdi da se ta teorija nadovezuje na nedavno otkriće njenog kolege Silvana Vincentija. On je, naime, potkraj prošle godine objavio kako je u oku Mona Lise uočio brojke 7 i 2 te da one znače 1472. godinu. A povijest kaže da je baš te godine velika poplava rijeke Trebbije uništila most u Bobbiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije