Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Scengenfest u Vinici

Festival na Kupi okupio 20 tisuća posjetitelja i najveće zvijezde

publika Schengenfest 2012.
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
05.08.2012.
u 14:20

Teške boje samo su početak, mi ćemo tek biti na vrhuncu karijere. Imamo u pripremi novi album. Bit će opako, najavljuje frontmen Majki - Goran Bare

– Ovo je najuspješnije izdanje festivala, s najjačim imenima – kaže Darjan Moravec, organizator Schengenfesta.

Prošlog vikenda više od 20.000 ljudi okupilo se u slovenskom mjestu Vinica. Uz obalu Kupe podignut je šatorski grad, a pokraj njega bio je prostor na kojem nakon zaključenja ovog broja trebaju nastupiti i Kaiser Chiefsi.

– Oni su možda najveće rock-zvijezde danas. Njihov dolazak za nas je vrhunac, a nije bilo nimalo lako to ostvariti. Bili su teški pregovori s menadžmentom – kaže Moravec.

Desetak tisuća posjetitelja iz Slovenije, Hrvatske i drugih zemalja došlo je poslušati hitove poput “Ruby”, “I Predict a Riot” i “Angry Mob”. Neki su uživali i u programu elektronske glazbe. Na festivalu je nastupila i skupina Dan D iz Novog Mesta, jedan od najpopularnijih rock-bendova u Sloveniji. Njezin je frontman rođeni Karlovčanin Tomislav Jovanović – Tokac koji kao domaćin zna što ovaj festival znači za Belu krajinu.

– Tiho sam priželjkivao da festival izraste u veliki, što se i ostvarilo. Organizatori su mnogo uložili u kvalitetu, rock ‘n’ roll... Sada je cijela regija živnula, kaže Jovanović. Ne samo to, nego je i svaka kuća u Vinici dobila jednodnevnu kartu za festival. U tri dana izredali su se mnogi izvođači: Leningrad Cowboysi, Parni valjak, Lollobrigida... Žestoku svirku ponudile su Majke.

– Odvratno, odvratno – odgovara Goran Bare na pitanje kako mu se sviđa festival. Objašnjava da ne voli takve gaže, jer je vremenski ograničen.

– Teške boje samo su početak, mi ćemo tek biti na vrhuncu karijere. Imamo u pripremi novi album. Bit će opako, najavljuje frontmen Majki.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije